Blaženko Boban preuzeo dužnost župana: 'Imao sam pravo vatreno krštenje, od jutros sam na liniji s Damirom Krstičevićem!'

Blaženko Boban preuzeo dužnost župana: 'Imao sam pravo vatreno krštenje, od jutros sam na liniji s Damirom Krstičevićem!'

Potpredsjednik Vlade stiže u požarom zahvaćena područja, a u pomoć dolazi i 150 hrvatskih vojnika

Blaženko Boban jutros je službeno preuzeo palicu Splitsko-dalmatinske županije od Zlatka ŽevrnjeTijekom potpisivanja primopredajnog izvješća u Uredu župana, Ževrnja i Boban su se obratili javnosti.

- Želim prijatelju puno uspjeha u idućem mandatu, nadam se i još kojem mandatu poslije toga, kao i cijelom timu na čelu sa sjajnim zamjenicima. U ovom trenutku Županija je izuzetno stabilna institucija, u financijskom, poslovnom i u kadrovskom smislu, koja je napravila dosta dobrih i kvalitetnih projekata - kazao je Ževrnja.

Ovom prigodom je posebno spomenuo da su u četiri godine kroz 30-ak mjera za poticanje gospodarstva zaslužni za otvaranje oko tri tisuće novih radnih mjesta, kao i da su dovršili izgradnju osam škola i školskih dvorana te niz projekata koje je nabrojio. 

- Rekonstruirali smo 35 osnovnih i srednjih škola, gradi se još nekoliko, na desetke zdravstvenih ambulanti smo rekonstruirali, nabavili gotovo 200 milijuna kuna nove medicinske opreme, izgradili 12 luka, privodi se kraju izgradnja trajektnog pristaništa u Trogiru vrijednosti nešto više od 20 milijuna kuna. Rekonstruirali smo i izgradili gotovo 100 kilometara županijskih cesta, sudjelovali u brojnim europskim fondovima i bitno unaprijedili projekt Lećevica. Očekujem da će na tim čvrstim temeljima Boban koji se dokazao u 11 godina mandata u Solinu gdje je napravio puno dobra, nastaviti i dalje uspješno voditi Splitsko-dalmatinsku županiju - iznio je Ževrnja.

Novi župan koji je u više navrata Ževrnju nazvao prijateljem mandat je doslovce počeo 'vatrenim krštenjem', dočekao ga je požar na Makarskoj rivijeri koji je odmah i obišao. Rekao je i kako je od jutros na vezi s potpredsjednikom Vlade Damirom Krstičevićem te županijskim vatrogasnim zapovjednikom Draženom Glavinom. Krstičević, podsjetimo, stiže danas u požarom zahvaćena područja, a u pomoć dolazi i 150 hrvatskih vojnika.

- Moje vatreno krštenje je bilo uistinu pravo, gotovo cijeli dan sam proveo na požarištu s vatrogascima u Podgori. Od jutros sam također u aktivnostima oko toga  jer je ponovno buknuo požar u Tučepima. Hvala Bogu nije bilo ljudskih žrtava i ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo  vatrogascima. U pomoć im stižu i kolege iz unutrašnjosti i Istre - krenuo je uvodno Boban.

Također, iskoristio je priliku svoj prvi radni dan za poslati apel svim građanima, posebice Splitsko-dalmatinske županije da vode računa o prekrasnoj prirodi i slušaju upute državnog ureda za zaštitu i spašavanje te vatrogasne zajednice.

- Sada nije bilo ljudskih žrtava, tko kaže da ih drugi put neće biti? Osim toga, narušavamo prekrasne prostore poput Parka prirode Biokovo, zato sugrađani vodite računa o prekrasnoj prirodi, ljudskim žrtvama o šteti koja se nažalost događa vjerujem iz nehata, o nečem drugom ne želim ni promišljati - poručio je splitsko-dalmatinski župan.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare