Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Blaženko Boban uručio županijsku Povelju darovateljima krvi

Blaženko Boban uručio županijsku Povelju darovateljima krvi

Održan je prijem za 11 dobrovoljnih darovatelja krvi koji su krv dali stotinu i više puta

 Danas je župan Blaženko Boban sa zamjenikom Lukom Brčićem, pročelnicima Damirom Gabrićem i Dijanom Luetić, u županiji primio jedanaestero dobrovoljnih darovatelja krvi koji su krv dali stotinu i više puta.

- Od srca vam iskreno hvala. Ne samo vama koji ste perjanice u svemu ovom, nego hvala i onim mlađim generacijama kojima ste vi uzor. Prije ovog prijema razgovarao sam sa svojim suradnicima na temu potrebe predavanja kojeg bi vi darovatelji krvi održali u srednjim školama i na Sveučilištu, kako bi među onom populacijom koja može biti potencijalni darovatelj krvi dodatno otvorili svijest o potrebi ovog što vi radite. Da im vlastitim primjerom pokažete koliko vaša dobra volja znači u humanitarnom smislu. To je razlog zbog kojeg ovo što radite mora biti promovirano na način da generacije koje dolaze slijede vaš svijetli primjer - kazao je župan u pozdravnoj riječi dobrovoljnim darovateljima krvi iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ljubica Zaller je darovala krv 75 puta se zahvalila županu na današnjem prijemu.

  -Cijenjeni župane hvala vam na ovim lijepim riječima. Mi smo ljudi koji nesebično dajemo dio sebe i na to smo veoma ponosni. Kao što ste i sami istaknuli, javlja se sve veća potreba educiranja mladih ljudi, kako bi i sami postali darovatelji krvi. Nitko od nas ne zna u kakvoj se životnoj situaciji može naći, i kada mu nečija darovana krv može spasiti život - rekla je Zaller.

Ostali dobitnici županijske Povelje su: Ante Antunović (Postira), Damir Bilandžić (Split), Zoran Bulajić (Vis), Ivan Despotović (Dicmo), Joško Ercegović (Trogir), Branko Marinović (Kaštel Gomilica), Tino Mladinić (Split), Vlatko Perković (Žrnovnica), Boris Petković (Kaštel Novi) i Milan Slijepčević (Hvar).

Dr. Vide Popović, predsjednik županijskog društva Crvenog križa je zahvalio na dugogodišnjoj potpori Županije, svim dosadašnjim županima, posebno zamjeniku župana Luki Brčiću koji u kontinuitetu desetak godina prati i pomaže rad dobrovoljnih darovatelja krvi.

 - Iznimno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas sve skupa. Zahvaljujem županu na današnjem prijemu i na osjećaju i potrebi da se nakon nekoliko godina stanke uruče povelje kojima se na određen način iskazuje zahvalnost za sve one godine vašeg darovateljstva krvi, dajući dio sebe onima koji su potrebniji i koji su u nevolji - rekao je.

Dr. Popović i Željko Grubišić, ravnatelj Društva Crvenog križa SDŽ, su uručili županu prigodne poklone povodom značajnih jubileja - 25 godina darivateljstva krvi u Republici Hrvatskoj  i 60 godina darivateljstva pod okriljem Crvenog križa.

- Hrvatski Crveni križ ove godine slavi 25 godina međunarodnog priznanja. Tom prigodom odlučili smo  županu u vidu zahvale za sav doprinos kojeg je iskazivao još  kao gradonačelnik grada Solina, a danas kao župan, dodijeliti plaketu i zahvalnicu od strane Crvenog križa - kazao je Grubić.

Prijemu su nazočili i Maja Budrović, potpredsjednica Društva Crvenog križa SDŽ i Hrvoje Mandekić, predsjednik NO Društva Crvenog križa SDŽ.

Vaša reakcija na temu