Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Blažević: Stranka Pametno je plagirala HSLS-ovu ideju!

Blažević: Stranka Pametno je plagirala HSLS-ovu ideju!

Čelnik splitskih liberala navodi da su oni predložili smanjnje cijene karte na pet kuna još u veljači

Predsjednik HSLS-a Split Tonći Blažević je optužio stranku Pametno za - plagiranje. Marijana Puljak i Sani Mardešić, predsjednica i gradski vijećnik stranke Pametno, danas su poručili da cijene Prometovih karata treba smanjiti s 11 na 5 kuna, te da vrijedi 25 minuta.

Gradski vijećnik HSLS-a čim je izvještaj s konferencije za novinare, organizirane na autobusnoj stanici na Pazaru izašao u medijima, na Facebooku napisao:

- Pročitajte prijedlog HSLS-a Split glede mogućnosti uvođenja novog sustava naplate karata u javnom gradskom prijevozu od 17.2.2017.; dakle prije nešto manje od 7 mjeseci. Tada smo, među ostalim, predložili mogućnost kupovanja jeftinijih karata u autobusima gradskog prijevoznika koje bi bile vezane za dužinu trajanja putovanja. Nazvali smo to tad 'Medo za 15 minuta'. Danas su taj naš prijedlog, nastao na tragu uvođenja jeftinijih karata u zagrebačkom ZET-u, 'kopirali' dvoje vijećnika iz stranke Pametno bez navođenja izvora ideje. Da, to je ona stranka što je razapinjala bivšeg ministra zbog 'plagiranja' svog rada. Navikao sam ja odavno u životu kao i u politici da kod mnogih vrijedi ona: 'Izvana gladac, iznutra jadac'. Sretno im bilo, nek razrađuju ideju i dalje. HSLS Split može biti ovakav, onakav, al' lopovi nismo.

Vaša reakcija na temu