Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Blažević odgovorio Žuveli: Apsolutno je nejasno zašto bih se trebao ispričavati zbog izgovorene istine

Blažević odgovorio Žuveli: Apsolutno je nejasno zašto bih se trebao ispričavati zbog izgovorene istine

Iako su razlike u vođenju Društva arhitekata očigledne u odnosu na ne tako davnu prošlost, izgleda da predstavnik DAS-a teško podnosi kritiku

Predsjednik splitskog HSLS-a, gradski vijećnik Tonći Blažević, odgovorio je predsjedniku Društva arhitekata Split Draganu Žuveli.

Prvi čovjek DAS-a zatražio je Blaževićevu ispriku zbog objave liberala da od struke ne očekuje dijeljenje lažne skice i dolijevanje ulja na vatru oko DPU-a na križanju Velebitske i Bušićeve u kvartu Split 3.

-  Prije koji dan u dnevnom tisku čitali smo članak u kojem je jasno napisano kako objavljena slika gospodina Žuvele nije prikaz projekcije kako bi crkva zaista trebala izgledati, iz jednostavnog razloga što iste projekcije (prema predloženim izmjenama) nisu nikad ni napravljene - kaže Blažević.

Što se gabarita tiče, dodaje, liberali ih se nisu ni dotakli, ali zato, kaže Blažević, Žuvela jest. 

- Stoga je naš komentar o 'dolijevanju ulja na vatru' od strane struke poziv svima na odbijanje svake ideološke rasprave, pa bez obzira o kome se radi. Iako su razlike u vođenju Društva arhitekata očigledne u odnosu na ne tako davnu prošlost, izgleda da predstavnik DAS-a teško podnosi kritiku, makar ona bila dobronamjerna - iznosi. 

Vrijeđanje i omalovažavanje zbog razilaženja u stavovima, poručuje Blažević, ne priliči javnom prostoru pa tako, kaže, ni predstavniku ovog Društva.

- Apsolutno je nejasno zašto bi se ja ili tko drugi trebao ispričavati zbog izgovorene istine, odnosno da je 'sporna' slika projekcije crkve u kratkom vremenu mnogim građanima predstavljala projekciju građevine kakva bi ona  trebala biti. Što, naravno, nije slučaj, ali je neosporna činjenica da je tom slikom stvorena zabluda među građanima, a i negodovanje velikog dijela istih. Svjesno ili nesvjesno - obrazlaže.

Napominje da su u svom tekstu jasno naveli da 'nije svetogrđe zajedničkim dijalogom utvrditi adekvatnost planirane lokacije za izgradnju crkve, te je izmjestiti na drugu lokaciju', ukoliko ova ne odgovara i ako je to moguće. Nastavno na to, dodao je, podržavaju prijedloge Ante Čikotića.

Blažević odgovara i da je danas očito moderno biti liberal, pa, kaže, zato mnogi rado dijele lekcije o liberalizmu, tj. onako kako bi on trebao izgledati po njihovom mišljenju. 

- Za razliku od kolege koji javno želi propast HSLS-a te javno izjavljuje neprimjerene konstatacije prema ljudima s obzirom na funkciju koju obnaša, želim mu uspješan daljnji rad jer su pozitivne promjene u DAS-u očite, ali preporučujem mu i da izbroji do deset prije nego 'raspali' - rekao je.

Navodi i da razlika u mišljenju ili razlika u doživljaju javno izrečenog nije razlog za omalovažavanje sugovornika. 

- Na koncu, naša poanta je bila u tome da je žalosno raspravu svoditi na 'crkve će biti i to samo tu i nigdje drugdje' ili  'crkve neće uopće biti' - zaključuje u odgovoru Blažević. 

Vaša reakcija na temu