Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BlockSplit konferencija: Tehnološki događaj godine kreće za manje od mjesec dana u Splitu

BlockSplit konferencija: Tehnološki događaj godine kreće za manje od mjesec dana u Splitu

Odlična prilika za umrežavanje s akterima jedne od najpropulzivnijih globalnih industrija

Peto izdanje BlockSplit konferencije, najvećeg regionalnog događaja posvećenog blockchain tehnologiji i web3 ekosustavu, održat će se u Splitu od 27. do 30. svibnja.

Organizatori najavljuju kako će, tijekom četiri dana, Split posjetiti osamdesetak međunarodnih govornika, kao i brojni medijski te poslovni partneri, što BlockSplit čini izvrsnom prilikom za umrežavanje s akterima jedne od najpropulzivnijih globalnih industrija.

Konferencija biti podijeljena u četiri dana, a započinje 27. svibnja u hotelu Marriott uz Digital Democracy Day.

'Tijekom prvog dana ćemo govoriti o inovativnim rješenjima za demokraciju, s fokusom na financiranje medija, digitalne izbore i rasprave o digitalnom identitetu', kaže Tomislav Mamić, suosnivač BlockSplita te pojašnjava kako se digitalna demokracija odnosi se na korištenje digitalnih tehnologija s namjerom uključivanja građana u demokratske procese.

'Cilj nam je predstaviti različite alate i platforme koje građanima omogućuju sudjelovanje u procesima donošenja odluka te pristup informacijama o javnim politikama i pitanjima', rekao je.

Tijekom sljedeća dva konferencijska dana, tematizirat će se decentralizirane financije i znanost, sigurnost i privatnost na internetu, gaming i digitalna demokracija te mnoga aktualna pitanja o kojima će govoriti relevantni znanstvenici, umjetnici, bankari, političari i aktivisti iz cijelog svijeta.

Neki od potvrđenih sudionika su Audrey Tang, ministrica digitalnih poslova Taiwana, Glen Weyl, osnivač zaklade RadicalxChange te suosnivač i predsjednik Instituta za pluralnost, ambasadori Indije, Danske i Egipta u Hrvatskoj, osnivač DeSciWorlda Joshua Bate te mnogi drugi, uključujući istaknute profesore s UCL-a, Sveučilišta u Bremenu i Beogradu, ali i gradonačelnika Splita Ivicu Puljka.   

Suosnivač BlockSplita, Antonio Perić-Mažar, ističe Web3 Startup Pitch, za koji su prijave još otvorene.

'Deset najboljih startupa će izlagati pred stručnim žirijem i publikom u kojoj će se nalaziti predstavnici investicijskih fondova poput Meta Change Capital i Deadalus Angels. Za najbolje su osigurane nagrade, među kojima i 7000 eura u gotovini, 1000 eura u pravnim uslugama odvjetničkog ureda Hrdalo i Krnić te 3000 eura u UX/UI uslugama Locastica', kaže Perić-Mažar te poziva zainteresirane volontere da se prijave, ako žele sudjelovati u realizaciji najvećeg blockchain događaja u ovom dijelu Europe.

Posljednji dan BlockSplita ponovno rezerviran za, sada već legendarni, izlet brodom splitskim akvatorijem, dok će, tijekom prva tri dana, biti organizirane brojne prilike za druženje i umrežavanje sudionika. 

Zlatni sponzor petog BlockSplita je pionir blockchaina John Lilić, konferenciju podržavaju i Digitalna Dalmacija, General Magic, Neuralab, Li.Fi odnosno Jumper.exchange, a ulaznice, kao i detaljnu agendu, možete pronaći na službenoj web stranici konferencije.

Vaša reakcija na temu