Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Boban i četiri gradonačelnka poslali pismo Plenkoviću zbog blokade strateškog projekta vrijednog 2,2 milijarde kuna

Boban i četiri gradonačelnka poslali pismo Plenkoviću zbog blokade strateškog projekta vrijednog 2,2 milijarde kuna

Od premijera traže 'žurno postupanje' i obavještavaju ga o problemu oko projekta vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

Premijer Andrej Plenković ovog tjedna primio je dramatično intonirano pismo kojeg su potpisali splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i gradonačelnici Splita, Trogira, Kaštela i Solina: Andro Krstulović Opara, Dalibor Ninčević, Denis Ivanović i Ante Bilić s upozorenjem da je zbog neshvatljivog otezanja i oklijevanja donošenja odluka, kao i inzistiranja na promjeni dosad uspješnog modela, doveden u pitanje golemi strateški projekt vrijedan 2,2 milijarde kuna, koji bi se velikim dijelom trebao financirati iz europskih fondova, piše Tportal. 

Župan i trojica gradonačelnika iz HDZ-a, te Bilić iz SDP-a, od Plenkovića traže 'žurno postupanje' i izravno ga obavještavaju o problemu oko projekta vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Kaštela-Trogir, kao i jednakom projektu za područje Splita i Solina s Podstranom. Prvi je potpuno spreman za podnošenje prijave i dobivanje sredstava iz europskih fondova, a drugi će biti u toj fazi najkasnije do lipnja ove godine.

Više državnih institucija, međutim, ne može se dogovoriti oko tvrtke koja će biti nositelj investicije i o tome još od sredine prošle godine vode raspravu bez ikakvih konkretnih zaključaka, pa de facto blokiraju projekte. Zbog kratkoće rokova, nastupila je realna opasnost od gubitka golemih sredstava iz EU fondova.

Vaša reakcija na temu