Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay / Dalmatinski portal BORZAN UOČI EU IZBORA 'Odradili smo najviše, trebali bismo biti pobjednička lista'

BORZAN UOČI EU IZBORA 'Odradili smo najviše, trebali bismo biti pobjednička lista'

'Mandat ću pamtiti po 'Osnaživanju potrošača u zelenoj tranziciji', dokumentu za koji sam bila zadužena'

Biljana Borzan, hrvatska eurozastupnica i nositeljica SDP-ove koalicijske liste na izborima za Europski parlament, uoči raspuštanja ovoga saziva mandat je ocijenila uspješnim.

'Odradilo se puno toga, nadam se da je većina doprla do hrvatskih građana s obzirom na to da se bavim temama koje su im zaista bliske, svakodnevne i kroz koje zapravo pokazujem zašto je Europska unija važna. Na izborima ćemo vidjeti koliko su skloni nagraditi glasovima ono što sam radila', kazala je Borzan. 

Na upit koliko mandata predviđa svojoj listi, uzvratila je kako bi bio uspjeh ponoviti trenutni broj.

'Uzme li se u obzir koliko smo odradili u odnosu na druge, trebali bismo biti pobjednička lista. No znamo da na izborima igraju razni faktori pa ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati. Iskreno se nadam da ćemo biti najjača lista', komentirala je.

Referirajuće se također na djelovanje ovoga saziva, navela je kako ga je u velikoj mjeri obilježila pandemija koronavirusa. U tom je kontekstu kazala je kako je ista 'pogurala' digitalizaciju Europskog parlamenta. 

'Mandat ću osobno ponajprije pamtiti po dokumentu naziva Osnaživanje potrošača u zelenoj tranziciji, za koji sam bila zadužena, a koji se tiče suzbijanja namjerne ugradnje dijelova koji uzrokuju kvarenje uređaja s ciljem tjeranja na konstantno kupovanje novih uređaja i bacanja starih. Podržalo ga je čak 96-97% zastupnika, što je iznimna rijetkost', zaključila je zastupnica Borzan. 

Vaša reakcija na temu