Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Bradarić-Šljujo: Nevjerojatno je da su radovi u Hercegovačkoj iznenadili Oparu, a gradski pročelnik je dao odobrenje i Promet je prilagodio linije

Bradarić-Šljujo: Nevjerojatno je da su radovi u Hercegovačkoj iznenadili Oparu, a gradski pročelnik je dao odobrenje i Promet je prilagodio linije

Gradski vijećnik Mosta nezavisnih lista prokomentirao je početak i brzi prekid radova na plinovodu

Ante Bradarić-Šljujo, gradski vijećnik Mosta nezavisnih lista, osvrnuo se na početak radova na plinovodu u Hercegovačkoj ulici koje je gradonačelnik vrlo brzo zaustavio. 

- Naši sugrađani žale se da radovi traju i ljeti i to u vrijeme najvećih prometnih gužvi u povijesti Splita. Ove godine Split ima gotovo svakodnevne prometne kolapse čak i na dionicama gdje do sada kroz povijest nikad nisu bile - kaže Bradarić-Šljujo.

Dodaje kako o problemu gužvi u gradu priča još od sjednice Vijeća u ožujku, nakon toga je mailom upozoravao gradonačelnika i njegove zamjenike, ali i nadležne gradske službe.

- Mnoge od gužvi su uzrokovane baš zbog postavljanja plinovoda od strane koncesionarske tvrtke. Nažalost, nikad ni od koga nisam dobio odgovor, a umjesto da stvari idu na bolje događa se suprotno, odnosno gužve su još veće. Najnoviji primjer su radovi u Hercegovačkoj koji su trebali potrajati do 10. rujna. Naglo su prekinuti kada se vidjelo da Splitu prijeti još jedan prometni kolaps - poručuje gradski vijećnik Mosta i napominje da ga je iznenadila tvrdnja gradonačelnika da Grad nije znao za početak radova.

- Za svako ovakvo izvođenje radova potrebna je suglasnost Grada i može se samo konstatirati da se u Banovini procesi i samoupravljanje ne odvijaju na adekvatan način te je neshvatljivo da gradonačelnik nije upoznat s radovima u jednoj od važnijih prometnica u gradu koji su trebali trajati iduća dva mjeseca. Osim toga, odobrenje za radove je dao pročelnik Damir Babić 3. srpnja 2018 godine, a s radovima je bila upoznata gradska tvrtka Promet kako bi na adekvatan način organizirali prometovanje autobusnih linija koji inače prometuju tom rutom - zaključuje Bradarić-Šljujo

Vaša reakcija na temu