Branimir Urlić: Za sanaciju tvrđave Gripe ne treba čekati tragediju!

Branimir Urlić: Za sanaciju tvrđave Gripe ne treba čekati tragediju!

Riječ je o vrijednoj gradskoj imovini, javnom dobru koje trebamo odgovorno čuvati i redovito održavati

Nakon višegodišnjeg nemara i nebrige za opće stanje tvrđave Gripe i njenog okoliša, brojne akcije naših sugrađana kao i medijski pritisak, ukazali su na potrebu za kvalitetnijom brigom za ovo vrijedno kulturrno dobro, poručili su danas iz stranke Pametno.

- Tvrđava Gripe neprepoznata je vrijednost u samom centru grada. Iako sam više puta upozoravao gradske službe, čak i na Gradskom vijeću, kako ima nekoliko kritičnih točaka koje hitno zahtijevaju sanaciju, stanje je i dalje nepromijenjeno - istaknuo je Branimir Urlić, gradski vijećnik Pametnog i stanovnik kotara Lučac - Manuš.

- Ograda vezana žicom, dio bedema koji nedostaje zaklonjen je paletom, rupa u šetnici, i sve to na visini od minimalno 15 metara, nikako nije dio potrebne opreme tvrđave. Sve ovo predstavlja veliku opasnost za naše sugrađane, kao i za turiste. Zato pozivamo gradske službe da hitno reagiraju, poprave ovo javno dobro i spriječe moguću tragediju - dodao je.

Iako su ove godine, u okviru gradskog proračuna, prvi put izdvojena znatnija sredstva za radove na Tvrđavi i već se započelo s određenim intervencijama, riječ je o uklanjanju suvišne vegetacije na obodu bedema ili tek započetim radovima na sanaciji djelomično urušenog ulaza, što je pohvalno, ali nije dovoljno, poručuju iz stranke Pametno. 

- Riječ je o vrijednoj gradskoj imovini, javnom dobru koje trebamo odgovorno čuvati i redovito održavati. Dolaskom toplijih dana sve je veći broj posjetitelja i naših sugrađana u šetnji bedemima pa nam je dužnost upozoriti na potrebu hitne sanacije - zaključio je Urlić. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare