Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Branitelji Splitsko-dalmatinske županije protiv Klemma

Branitelji Splitsko-dalmatinske županije protiv Klemma

Odlazak na razgovore braniteljske populacije u Srbiju smije se dogoditi tek onda kada Srbi prihvate da je isključivi krivac za rat Srbija

Koordinacija ratnih postrojbi i stradalničkih udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije smatra iznimno neodgovornim i štetnim za Hrvatsku prihvaćanje poziva ratnih veterana iz Srbije na 'radni sastanak i prijateljski posjet' od strane Josipa Klema, u medijima već nazvanim 'povijesnim susretom ratnih neprijatelja'.

- Odlazak na razgovore braniteljske populacije u Srbiju smije se dogoditi tek onda kada Srbi prihvate i javno priznaju dvije osnovne stvari, tj. da je isključivi krivac za rat Srbija i da su u tom ratu pobijeđeni od strane pobjedničke Hrvatske vojske. Ne može se ići na razgovore u Srbiju dok ta ista Srbija diže optužnice protiv hrvatskih branitelja ponašajući se kao da je ona,a ne Hrvatska žrtva agresije, dok ne priznaju agresiju na Republiku Hrvatsku i etničko čišćenje na okupiranim područjima, dok ne priznaju genocid koji su počinili u Vukovaru, dok ne priznaju postojanje logora u Srbiji i stratišta na kojima su mučeni i ubijani zarobljeni hrvatski branitelji… - poručili su branitelji.

Što se pak tiče problematike nestalih i nasilno odvedenih osoba tijekom Domovinskog rata dali su punu  potporu  obiteljima  nestalih u njihovim zahtjevima i smatraju da njihova riječ u svemu ovom treba biti zadnja. Naravno, dodaju, treba biti potpomognuta državnim institucijama i osnažena svekolikom  potporom braniteljske i stradalničke populacije.

- Zbog svega gore navedenog mi, koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije se žestoko protivimo takvoj  inicijativi  kako od  strane pojedinaca tako i čelnika bilo koje  braniteljske ili stradalničke  udruge, te odričemo pravo kako gosp. Klemmu tako i bilo kome drugome da to radi u naše ime.

Vaša reakcija na temu