Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Brodosplitova jahta među svjetskom elitom

Brodosplitova jahta među svjetskom elitom

Opremljena je saunom, jacuzziem, bolnicom, teretanom, opremom za ronjenje, kajakarenje, jedrenje na dasci...

Prestižni sajam luksuznih mega i super jahti Monaco Yacht Show, što se po jubilarni 25. put održava u luci Hercules u Monte Carlu, svoja je vrata brojnim kupcima, vlasnicima jahti i entuzijastima ove godine otvorio u periodu od 23.-26. rujna.

Između gotovo 120 najglamuroznijih superjahti na svijetu, svjetsku je premijeru imala je i najveća hrvatska superjahta, Brodosplitova ljepotica 'Katina', u vlasništvu Brodosplit Plovidbe d.o.o.

Jahta duljine 60 metara može na svoje četiri palube u šest VIP kabina primiti 12 putnika, o kojima se brine 13 članova posade, a namijenjena je za krstarenje Mediteranom i Karipskim otocima, ali i za oceanska krstarenja, sukladno certifikatima Hrvatskog registra brodova i kodu LY2.

Trup i nadgrađe su od čelika, a kormilarnica od aluminijske legure. Dva pogonska motora snage 1000 kW omogućavaju joj plovidbu brzinom većom od 14 čvorova. Upravljanje propulzijom izvedeno je daljinski iz kormilarnice, kao i dodatnom prijenosnom konzolom.

Dva para vrhunskih stabilizatora osiguravaju ugodno putovanje i smanjenje ljuljanja dok je jahta privezana, dok joj kapacitet spremnika za gorivo i vodu, te prostora za čuvanje namirnica, omogućava autonomiju od 4000 NM.

Kapacitet kuhinje omogućava spremanje jela do 50 osoba. Šest luksuzno uređenih VIP kabina za goste smješteni su na  gornjoj palubi, aprostrani salon i soba za sastanke, može istovremeno primiti po 35 osoba za poslovne susrete, prezentacije ili zabave. Cijela jahta pokrivena je audio-video zabavnim sustavom, kao i priključcima za iPod-e i internetsku mrežu. Sve četiri palube povezuje putničko dizalo, a hrana se iz kuhinje do salona doprema posebnim liftom. Poseban noćni ugođaj stvaraju podvodna svjetla i svjetleće ime jahte.

Opremljena je saunom, jacuzziem, bolnicom, teretanom, opremom za ronjenje, kajakarenje, jedrenje na dasci i još puno dodatne opreme. Brodosplit Plovidba bavi se komercijalizacijom brodova izgrađenih u Brodosplitu za vlastitu flotu, odnosno davanjem brodova u čarter ili prodaju. Izgradnjom ove jahte Brodosplit ulazi u svijet jahti i ne mijenja svoju koncepciju, jer je snaga i vrlina splitskog škvera u tome da može dizajnirati i graditi manje, srednje i velike brodove, različitih namjena. 

Vaša reakcija na temu