Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP: U Dubrovačkoj ste oduzeli građanima 20-ak parkirnih mjesta, umjesto svega dva ili tri!

SDP: U Dubrovačkoj ste oduzeli građanima 20-ak parkirnih mjesta, umjesto svega dva ili tri!

Naprosto je zapanjujuća neosjetljivost djelatnika Grada Splita spram potreba i prava stanovnika, odnosno doza nonšalancije kojom građanima rješvaju 'probleme'

Nedavno je došlo do postavljanja znakova zabrane zaustavljanja i parkiranja u Dubrovačkoj ulici kod brojeva 53, 55, 57, 59, 61 i 63, s desne strane kolnika, čime je stanarima tih ulaza oduzeto dvadesetak parkirnih mjesta koja su uredno koristili proteklih nekoliko desetljeća, sve iz razloga što je valjalo omogućiti pristup vatrogasnim vozilima predmetnoj prometnici i ulazima. Sigurnost građana neupitno je uvijek na prvom mjestu, međutim gradska je vlast pri postavljanju znakova zabrane bila dužna voditi računa o tome da cilj ostvari onim mjerama koje su za građane najpovoljnije! U konkretnom slučaju isti bi se cilj, dakle sigurnost građana, ostvario i da su znakovi, umjesto s desne strane, postavljeni na samom ulazu u ulicu s lijeve strane kolnika u kom bi slučaju građani umjesto dvadesetak parkirnih mjesta izgubili svega dva, tri mjesta, a put bi i dalje bio prohodan za vatrogasna vozila - rekao je Igor Ćurkovićpovjerenik SDP-a Bol. 

Ovaj član Gradskog odbora SDP Split u pripćenju je još dodao:

- Naprosto je zapanjujuća neosjetljivost djelatnika Grada Splita spram potreba i prava stanovnika, odnosno doza nonšalancije kojom građanima rješvaju 'probleme'. To posebno kada se u vidu ima činjenica da kotar Bol spada u kotareve grada Splita koji muku muče s parkingom pa oduzimanje iti jednog parkirnog mjesta uvelike utječe na kvalitetu života stanovnika. Kod toga se također napominje da niti deset metara od mjesta gdje su postavljeni znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja postoji zemljano parkiralište koje su improvizirali sami stanovnici i to bez ikakve pomoći gradskih vlasti koje očito nisu još uvijek našle za shodno niti da se pozabave razrješavanjem imovinskopravnog stanja na tom terenu, a kamo li da su našli za shodno taj prostor urediti u pravo parkiralište koje bi uvelike olakšalo život stanovnicima okolnih zgrada.

SDP-ovac je pozvao nadležni Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita da izvrši preinake na terenu i stanovnicima ponovno omogući parkiranje s desne strane kolnika te da se ubuduće suzdrži od nepotrebnih zahvata koji stanovnicima umanjuju kvalitetu života. 

Vaša reakcija na temu