Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ČETVERO POGINULIH Božinović o prometnoj u Brnazama: Traga se za još jednim vozilom koje se ranije izdvojilo

ČETVERO POGINULIH Božinović o prometnoj u Brnazama: Traga se za još jednim vozilom koje se ranije izdvojilo

Očekuje se javno obraćanje i PU splitsko-dalmatinske

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sazvao je konferenciju za medije nakon tragične prometne nesreće u Brnazama kod Sinja u kojoj su poginule četiri osobe, među kojima je i jedno dijete, te je teške ozljede zadobilo još pet osoba, među kojima je također dijete. Prevezeni su u KBC Split.

- Dosad je utvrđeno da se u automobilu prevozilo osam osoba, najvjerojatnije migranata. Vozilo je izbjeglo jedan policijski punkt, nije se radilo o klasičnoj potjeri već je automobil vozio velikom brzinom i u zavoju nije uspio skrenuti, već se zabio u zid - rekao je ministar Božinović i dodao da se to događa kad vozila, ne samo ona s migrantima, voze velikom brzinom pokušavajući izbjeći policijske punktove.

Potvrdio je da se traga za još jednim vozilom koje se ranije izdvojilo, dok je automobil marke Audi A6, poljskih registarskih oznaka, koji je prevozio migrante ranije naišao na policijsku patrolu te je zaobišlo. 

- Ovdje se nažalost dogodila ovakva situacija, ali policija nastoji sve učiniti da izbjegne da stradaju građani i policijski službenici. Nažalost, ovdje su stradali migranti, ali nisu naši građani i policijski službenici - kazao je. 

Ministarstvo je utvrdilo povećanje od 108 posto ulazaka na istočnoj mediteranskoj ruti i više 30 posto iz Bosne i Hercegovine u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Ove godine je manje ulazaka migranata u Hrvatsku za 38 posto nego prošle godine, dakle imamo značajno smanjenje kad govorimo o ulascima u Hrvatsku. Ogroman posao se radi na granici u smislu sprječavanja ulazaka - dodao je Božinović i kazao da bilježe veliko povećanje od 100 posto u hvatanju krijumčara i pomagača u krijumčarenju. 

- Ove godine uhićene su 863 osobe, a imamo dnevno otprilike šest do sedam akcija vezanih uz uhićenje krijumčara i pomagača - rekao je ministar unutarnjih poslova. 

Poslijepodne se očekuje obraćanje načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marka Srdarevića i Mladena Bužančića, načelnika Sektora za granicu.

Vaša reakcija na temu