Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Čikotić: Digitalizacija gradske uprave uvest će Split u 21. stoljeće, a napredovat će kvalitetni i vrijedni službenici

Čikotić: Digitalizacija gradske uprave uvest će Split u 21. stoljeće, a napredovat će kvalitetni i vrijedni službenici

U Mostu drže da bi se smanjenje plaća moglo negativno odraziti na kvalitetu usluge prema građanima

Na jučerašnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog Mosta da Grad iskaže interes za sudjelovanje u projektu 'Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu Republike Hrvatske' koji se provodi u okviru Akcijskog plana provedbe Strategije razvoja javne uprave. 

Iz Mosta su poručili da je Akcijski plan provedbe Strategije razvoja javne uprave donesen na sjednici Vlade RH 14. prosinca 2016., da je potom odobren od strane Europske komisije početkom veljače 2017. i za koji su Ministarstvo uprave te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava potpisali ugovor za projekt 'Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu Republike Hrvatske'. Projekt predviđa sudjelovanje jedinica lokalne samouprave kako bi se po osnovi digitalizacije izvršio popis poslovnih procesa, a koji bi za posljedicu imao ukidanje i pojednostavljenje u vidu objedinjavanja pojedinih postupaka, te bi osigurao objektivni alat za transparentnost rada javne uprave u vidu mjerljivosti učinka svakog radnog mjesta. 

Za Akcijski plan provedbe Strategije razvoja javne uprave je iz EU fondova osigurano 880 milijuna kuna.

- Ako imate iste figure i samo ih razmjestite na ploči, uz smanjenje plaća istima, za očekivati je kako iza iste slijedi negativna reakcija, odnosno sam otpor službenika kao odgovor na niže plaće može se odraziti kao otpor prema radnim zadacima, a što će se izravno odraziti na kvalitetu usluga prema građanima. Želeći upravo suprotno, predložili smo ovaj zaključak - rekao je Ante Bradarić-Šljujo, a Ante Čikotić je dodao kako smatraju da će nakon provedbe ovog projekta kvalitetni službenici napredovati po mjeri marljivosti, rada i znanja.

- Sistematizacija i organizacija temeljena na radnom učinku u stanju je osigurati građanima kvalitetnu i brzu uslugu uz uvođenje digitalizacije koja jamci odgovornosti za svaki pojedini predmet. Split smo time uveli u 21. stoljeće – zaključio je Čikotić.


Vaša reakcija na temu