Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čišta Velika u šoku: 'Tin je rekao prijateljima da je napravio nešto o čemu će se pričati'

Čišta Velika u šoku: 'Tin je rekao prijateljima da je napravio nešto o čemu će se pričati'

Imao je neke mladenačke hirove, volio je adrenalin, vozio je motor i auto, otac mu je napravio paint ball teren u kršu, a volio je i dresirati svog psa

Mještani Čiste Velike, malog mirnog sela u zaleđu Vodica, ne pamte ovakvu tragediju koju je, po svemu sudeći, izrežirao 19-godišnji Tin Šunjerga, osumnjičenik za ubojstvo oca Marina i majke Silvane. Tako su Čišćani početak tjedna dočekali u tuzi i nevjerici, a selom im već drugi dan prolaze brojni pripadnici policije istražujući što se dogodilo kobnog dana. Ulice su praznije i tiše nego inače, a o susjedima su pristali pričati jedino bez navođenja njihovih imena. 

- Jučer smo u strahu dočekivali vijesti, nije nam bilo svejedno, ipak se radi o obitelji iz našeg sela. Svi pričaju o tome, čak su i djeca u strahu od nemilog događaja. Dosta njih danas nisu išli u vrtić i školu. Policija je u selu od jučer, dolaze brojni policajci i istražitelji kako bi ustvrdili što se zapravo dogodilo - rekao nam jedan od mještana. 

Dok se ne sazna prava istina, svi se pitaju za motiv koji je nagnao mladića na ovako strašan čin, a mještani pokušavaju rekonstruirati cijeli niz događaja.

- Dio subote proveo je s roditeljima u polju. Susjeda je začula pucanj, ali nije posumnjala na najgore. Prodavačica u trgovini vidjela ga je oko 18 sati, bio je kupiti neke sokove, čokoladu i nekoliko kutija cigareta. Vidjevši ga uznemirenog pitala ga je što mu je, na što joj je on kazao da je sve u redu. Kažu da je Tin te večeri bio s društvom u privatnoj kući, čak govore da se i povjerio prijateljima kako je napravio nešto o čemu će se pričati. No, ni njegovi prijatelji nisu to shvatili ozbiljno. Uhićeni su još trojica koji su znali za ubojstvo, no pretpostavljamo kako su se prepali i zato nisu prijavili policiji. Kažu da je mobitel razbio na vodičkom kolodvoru kako mu policija ne bi ušla u trag - kazala nam mještanka koja je dodala kako je imao psa Zeusa, kojeg je uvijek vodio sa sobom.

- Vratio se po noći u selo, pas je glasno lajao cijelu noć, a nakon nekog vremena je prestao. Nije još poznato, ali čini se da je i psu oduzeo život. Čak je i na svom Facebook profilu oko 1 sat stavio fotografiju psa i postom se oprostio od njega, ali sada više nema te objave, vjerojatno je sam uklonio. Nedjeljnog jutra mještani su ga vidjeli kako šeta po selu, s rukama u džepu, viđen je i na obližnjoj benzinskoj crpki u Stankovcima kako toči benzin, a navodno nije ni platio. Tada još nitko nije znao što se dogodilo - ispričala nam je.

Oko 10 sati susjedi i obitelj zabrinuli su se što se obitelj Šunjerga ne javljaju na svoj fiksni telefon, a čini se kako ni pokojni Marin nije otišao na svoj posao u Split na koji nikada nije kasnio. 

- Silvanin brat razbio je garažna vrata i tamo je ugledao Marina prekrivenog nekim lancunima s prostrjelnom ranom u glavi. Užasno iskustvo za sve u selu, još ne možemo doći sebi da se to sve događalo kod nas - kazala je.

Policija je na mjesto zločina stigla oko 11 sati, a u dvorištu kuće nije bilo ni Šunjergina crnog Mercedesa niti crvenog Citroena. Tada se nije znalo gdje je supruga Silvana ni osumnjičeni Tin. Kako su nam u selu ispričali, policija se prepala i za njegovu djevojku te su krenuli u akciju u Mandalini, gdje je ona stanovala.

Nakon što su ustvrdili da je djevojka živa te kako se kod nje ne skriva Tin, policija ju je odvela na sigurno. Činili su se kao uzorna obitelj, pričaju u selu. Kažu kako je Tin imao odlične ocjene u osnovnoj školi, a kasnije je u srednjoj tehničkoj školi upao u loše društvo.

- Pao je prvi razred, ali činilo se da stvari idu na bolje. Ove godine u lipnju trebao je maturirati. Ne možemo kazati da je bio veliki problem, fino bi se javio i pozdravio sumještane. Imao je neke mladenačke hirove, volio je adrenalin, vozio je motor i auto, otac mu je napravio paintball teren u kršu, a volio je i dresirati svog psa. Ništa ga od toga nije činilo toliko posebnim - ispričao nam jedan sumještanin, koji sumnja da je Tin, kao što i selo priča, ipak koristio neke opijate.

- Čini se da je droga bila prisutna, a to je njegovog oca bacilo o očaj. Marin je svom sinu htio najbolje pa je odlučio zaprijetiti Tinu, ako ne prestane da će ga poslati u komunu. Navodno mu je i uskratio veće količine novca kako ne bi mogao nabaviti drogu - zaključio je prijatelj obitelji. 

Po selu se proširila i priča kako se slično ubojstvo dogodilo u obitelji Šunjerga te kako se povijest ponovila. 

- Kažu kako je Tinov pradjed ubio svog oca - ispričali su nam u Čistoj Velikoj. 

Vaša reakcija na temu