Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CRVENI NOSOVI Klaunovi-doktori  i djeca na liječenju u KBC Split izveli završnu predstavu 'Cirkus pacijentus'

CRVENI NOSOVI Klaunovi-doktori i djeca na liječenju u KBC Split izveli završnu predstavu 'Cirkus pacijentus'

Još jednom su pokazali koliko je osmijeh u bolnici važan

U prostorima Klinike za dječje bolesti KBC-a Split danas se nakon puna četiri rada priprema i vježbanja odvila završna izvedba 'Cirkus pacijentusa' u kojoj glavnu ulogu imaju  djeca na višednevnom liječenju. 

- Snaga i cilj 'Cirkus pacijentus' programa je upravo djeci na višednevnom liječenju poslati poruku kako postoji i onaj zdravi dio u nama koji se želi veseliti, biti dijete i učiti nove vještine, bez obzira na trenutno zahtjevnu situaciju, a u skladu s fizičkim mogućnostima u tom trenutku. Još jučer nam se činilo kako će biti svega nekoliko djece na završnoj izvedbi, ali u posljednji tren su radost i osmijeh pobijedili sram i tremu i bilo je odlično! Nakon izvedbe djeci smo s velikim ponosom uručili diplome pa je tako Split po drugi puta bogatiji za 6 najmlađih klaun-doktora na svijetu - kazala je Mirta Lučin, doktorica Iskrica.

Završnu izvedbu 'Cirkus pacijentus' radionica pratila su djeca koja nisu zbog svog stanja u mogućnosti sudjelovati, mnogi drugi, među kojima i Zoran Vukić osnivač i umjetnički direktor 'Crvenih nosova', koji je skrenuo pažnju na značaj podrške publike.

- Prisustvo publike,  prisutnost roditelja, prijatelja, medicinskog osoblja Klinike i članova splitskog tima 'Crvenih nosova' klaunovadoktora, važno je za sve sudionike jer se stvara bliskost i zajedništvo, stvaraju se ugodne uspomene svima, što zasigurno djeluje podržavajuće u procesu oporavka djece - rekao je Vukić.

Vaša reakcija na temu