Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu u splitskom uredu HUP-a izazvao veliki interes

Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu u splitskom uredu HUP-a izazvao veliki interes

Brojni posjetitelji su razmjenjivali iskustva s terena, tražili pojašnjenja i najbolje načine prevencije od rizika

Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu održan je u utorak u prostorijama HUP Regionalnog ureda Split. U sklopu cjelodnevnog događanja stručnjaci Zavoda Muhidin Omerdić, Sanja Sambol i Josip Škreblin savjetovali su brojne posjetitelje o primjeni propisa, učinkovitom organiziranju i upravljanju zaštitom na radu. Zavod je javna ustanova nadležna za praćenje stanja i unapređivanje zaštite na radu, kao i za pružanje stručne pomoći poslodavcima, sindikatima, osobama ovlaštenima za poslove zaštite na radu, stručnjacima zaštite na radu, tijelima državne uprave te svim zainteresiranim dionicima.

Brojni posjetitelji Otvorenih vrata su razmjenjivali iskustva s terena, tražili pojašnjenja i najbolje načine prevencije od rizika. Prevencija rizika, organizacija i provedba mjera zaštite na radu ključni su čimbenici za osiguranje sigurnih i zdravih radnih mjesta te za postizanje produktivnosti, radne učinkovitosti te u konačnici i konkurentnosti.

Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda, predstavio je Zavod kao javnu ustanovu koja pruža stručnu pomoć i podršku poslodavcima, sindikatima, radnicima te drugim dionicima u očuvanju zdravlja, sigurnosti i radne sposobnosti radnika. Prezentirao je ciljeve kampanje Europske agencije za zaštitu na radu 'Zdrava mjesta rada za sve uzraste' i prvu Nacionalnu kampanju u RH u području zaštite na radu 'STOP ozljedama na radu'. Razgovarao je s direktoricom Regionalnog ureda Vesnom Ivić Šimetin i predstavnicima sindikata Jagodom Đinđić i Ivicom Blaževićem o aktivnom sudjelovanju u projektima za zaštitu zdravlja i motiviranju svih ključnih dionika za učinkovitiju provedbu mjera zaštite na radu. Bio je u radnom posjetu tvrtki Vodoprivreda Split kojom prilikom se susreo s predstavnicima Uprave, sindikata i radnika kojom prilikom su razgovarali o organizaciji i provedbi mjera zaštite na radu, prisutnim rizicima, procjeni te mjerama prevencije.

Vaša reakcija na temu