Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN TURIZMA U SPLITU: Građani imaju priliku besplatno razgledati Dioklecijanovu palaču kroz VR naočale

DAN TURIZMA U SPLITU: Građani imaju priliku besplatno razgledati Dioklecijanovu palaču kroz VR naočale

Split u 2018. bilježi porast od 16% u dolascima i 15% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine

Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita, povodom današnjeg Dana turizma čestitala je svim turističkim djelatnicima, bili oni direktno ili indirektno uključenim u razvoj splitskog turizma.

Split kao najuspješnija turistička destinacija u Hrvatskoj u 2017. godini nastavlja bilježiti izvrsne rezultate turističkog prometa. Od početka godine do danas ostvareno je 754.964 dolazaka i 2.253.441 noćenja, što je porast od 16% u dolascima i 15% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. 

- Pokazatelji turističkog prometa dokaz su sve veće svijesti o važnosti turizma, a podizanje zadovoljstva gostiju i kvalitete ponude glavni je cilj razvoja turizma našeg grada. Ove godine Svjetski dan turizma posvećen je temi 'Turizam i digitalna transformacija' kojom se želi podići svijest o važnosti digitalnih tehnologija u razvoju turizma. Upravo nova IT rješenja sve više koristimo u komunikaciji sa svim dionicima, informiranju i pružanju novih doživljaja turistima. Povodom Svjetskog dana turizma našim građanima poklanjamo besplatan razgled Dioklecijanove palače kroz VR naočale, koje su dostupne na ulazu u Etnografski muzej Split (Ul. Iza Vestibula 4) do 18 sati - poručila je Vukšić.

- Pozivamo sve da proslave s nama Svjetski dan turizma uz nastup Mažoretkinja grada Splita i grupe Providenca, na centralnoj pozornici na Rivi s početkom u 20 sati - dodala je.

Vaša reakcija na temu