Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Darko Parić: Molim Marijanu Puljak da ne politizira, SDP je podržao građane Trstenika u prosvjedima kontra prijedloga GUP-a

Darko Parić: Molim Marijanu Puljak da ne politizira, SDP je podržao građane Trstenika u prosvjedima kontra prijedloga GUP-a

Nije korektno dovoditi u vezu događanja u Gradskom kotaru Trstenik s općom političkom situacijom koja se događa u gradu

Saborski zastupnik i predsjednik splitskog SDP-a Darko Parić reagirao je na tekst  gradske vijećnice i predsjednice stranke Pametno Marijane Puljak oko smjene čelnika kotara Trstenik, Saše Varmuže.

Puljak je, podsjetimo, među ostalim, kazala da HDZ i SDP ujedinjeni ruše čovjeka koji je aktivirao građane kontra izmjena GUP-a i da se ne čudi jer su na tu temu ujedinjeni i u Gradskom vijeću.

- Smatram da nije korektno dovoditi u vezu događanja u Gradskom kotaru Trstenik s općom političkom situacijom koja se događa u gradu. Stoga, molim kolegicu Puljak da ne politizira situaciju na ovakav način i iz toga ne izvlači zaključke koji ne stoje - krenuo je Parić.

Pojasnio  je kako je SDP u kotaru Trstenik bio oporba i u zavadi vladajućih se i ponašao jedino kako je i mogao, kao oporba. Sada je, nastavio je, ispred nas 30 dana da se vijećnici dogovore o tome kako će dalje raditi i tko će s kim raditi.

Politička situacija grada i države, smatra, ne mora se nužno preslikavati i u gradskim kotarevima jer su tamo aktualne teme koje imaju puno više veze s dnevnim životom građana i nema previše mjesta za politiku, a pogotovo ne za politiziranje.

- SDP je jasno podržao građane Trstenika, a i svih drugih kotareva u prosvjedima kontra ovakvog prijedloga GUP-a i dao mišljenje da ovakav GUP ne odražava volju građana i ne čini od Splita bolje mjesto za život što bi morao. Također je rečeno i to da je veliki broj javnih površina u GUP-u planiran da se prenamjeni i da se na tim lokacijama događa nova gradnja, što smatramo nedopustivim - iznio je. 

Naglasio je i kako je jedan od zaključaka Gradskog vijeća bio da izmjene GUP-a ne smiju ići u smjeru smanjenja javnih površina, što je ovdje danas, nažalost, slučaj.

Također uvjeren je i da će s obzirom na sve prosvjede i stavove građana, udruga, pa i Društva arhitekata Split kao i preko 800 primjedbi, GUP sigurno ići ponovno na javnu raspravu, što je i jedino moguće s obzirom na sve kako izgleda.

- Stoga, kao sto rekoh stav SDP-a o GUP-u, kao i prosvjedima građana u gradskim kotarevima je jasan i molim da se ne politizira i ne dovodi u vezu s događanjima u Gradskom kotaru Trstenik. To je politički nekorektno i ne odražava političku pristojnost kojoj se nadam svi težimo - poručio je Parić.

Vaša reakcija na temu