Foto: Pixabay.com Davis Cup ide u Zadar, a iz Banovine poručili: Nismo htjeli prihvatiti troškove veće od tri milijuna kuna, bilo je predviđeno 900.000!

Davis Cup ide u Zadar, a iz Banovine poručili: Nismo htjeli prihvatiti troškove veće od tri milijuna kuna, bilo je predviđeno 900.000!

U narednom razdoblju razmotrit ćemo sve potrebne radnje za zaštitu interesa Grada Splita, poručili su

Hrvatski teniski savez izvijestio je javnost krajem svibnja kako je sklopio dogovor s Gradom Splitom o održavanju Davis Cup-a, polufinala sa Sjedinjenim Američkim Državama u Splitu na platou Žnjan, a na temelju toga započete su aktivnosti, rezerviran je prostor te su krenule ozbiljne pripreme. 

- Novo vodstvo HTS-a sinoć je izvijestilo o promjeni lokacije predstojećeg polufinalnog Davis Cup susreta, odnosno odabiru Zadra, bez obzira na dosad održane sastanke u Gradu Splitu i pruženu logističku i organizacijsku pomoć koja im je ponuđena - poručili su iz Grada. 

Dodali su da niesu htjeli pristati na izmjene koje izlaze iz djelokruga obveza preuzetih ugovorom, što se posebno odnosi na financijski dio. 

- U ugovoru s prethodnim vodstvom HTS-a bilo je predviđeno 990.000 kuna, a prema novom vodstvu obveze Grada trebale bi biti više od 3 milijuna kuna, što nije moguće prihvatiti, a o čemu su i obaviješteni, kao i o činjenici da je za svaki iznos veći od milijun kuna potrebna suglasnost Gradskog vijeća. Novo vodstvo HTS-a imalo je drugačiju viziju, planove i karakter ovog natjecanja, što su i potvrdili odbijanjem organizacije u Splitu - naveli su iz Grada te dodali da će zato u narednom razdoblju razmotriti sve potrebne radnje za zaštitu interesa Grada Splita sukladno prethodno obavljenim aktivnostima temeljem postojećeg ugovora Grada Splita i Hrvatskog teniskog saveza. 

- Žalimo što HTS nema razumijevanja za Split kao tenisku metropolu kao i za činjenicu da se Split dosad nebrojeno puta dokazao u sportu i sportskim događajima, kako u organizaciji, tako i u bodrenju na velikim svjetskim natjecanjima. Ovom prilikom upućujemo našim tenisačima najiskrenije želje za uspjeh u predstojećem polufinalu Davis Cup susreta - zaključili su iz Grada. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare