Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT 1 Karelović o slučaju Ninčević-Lesandrić: 'Gospođa nije bila nezadovoljna zahvatom niti je iskazala želju za prekidom postupka, a imala je osam mjeseci da nam se javi'

Karelović o slučaju Ninčević-Lesandrić: 'Gospođa nije bila nezadovoljna zahvatom niti je iskazala želju za prekidom postupka, a imala je osam mjeseci da nam se javi'

Predstojnik Klinike za ginekologiju splitskog KBC-a tvrdi da su se ovih dana javljale žene i s pozitivnim iskustvima, ali da nisu imale pristup medijima

Gostujući u Otvorenom HRT-a na temu kiretaže nakon što je udruga Roda prikupila 400 traumatičnih svjedočanstava žena potaknutih istupom Mostove Ivane Ninčević-Lesandrić, predstojnik Klinike za ginekologiju splitskog KBC-a Deni Karelović je kazao da je zastupnici sve napravljeno po pravilima struke. Ipak, pokrenut je unutrašnji nadzor.

- Mislim da je sve počelo zbog političkog obračuna i da je iznesen niz privatnih stvari o pobačaju zastupnice, inkriminirajućih stvari za bolnicu. Ne mislim da smo mi ginekolozi anđeli i bezgrešni, ali odgovorno tvrdim, uvidom u dokumentaciju i iskaze kolegice koja je to radila, gospođa nije bila nezadovoljna tim zahvatom niti je iskazala želju za prekidom postupka. Imala je osam mjeseci da nam se javi, nije - iznosio je.

Tvrdi da su se ovih dana javljale žene i s pozitivnim iskustvima, ali da nisu imale pristup medijima.

- Cijeli ovaj slučaj je nanio štetu jer je veliki broj žena izgubio povjerenje. Bol je subjektivna stvar. Bezbolni porođaji postoje samo u jeftinim američkim filmovima. Bezbolnog porođaja nema. Žao nam je, ali mi smo profesionalci, ne možemo plakati sa ženama, ali pomažemo kako možemo i u skladu s europskim smjernicama, da se sve manje koristi opća anestezija, a sve više lokalna - rekao je.

Naveo je i da je sve ovo utjecalo i na njegove kolege i da ga zovu da ne žele raditi u Hrvatskoj, kao i da mu je kolegica ispričala kako ju je htjela ucijeniti pacijentica. 

Na zamjerku da je otkrio dijagnozu Ninčević-Lesandrić, što je u domeni liječničke tajne, rekao je da nije otkrio podatke saborske zastupnice.

-  Ona je ispred cijele hrvatske javnosti vrlo detaljno iznijela svoju privatnu anamnezu. Ja sam samo negirao da nije napravljeno prema pravilima struke - smatra.

Naglasio je kako se u Hrvatskoj stvara atmosfera medijskog linča. 

- Treba uvažavati sva loša iskustva, pokuditi struku, ali ne zaboraviti da smo mala država s malim izdavanjima u zdravstvo, a s puno dobrih rezultata - ustvrdio je.

Vaša reakcija na temu