Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Dinko Bogdanić se ispričao Alexandri Bertea zbog neprimjerenog komentara

Dinko Bogdanić se ispričao Alexandri Bertea zbog neprimjerenog komentara

Punda: Srž problema je što Bogdanić ne vidi u čemu je problem

Sastanak intendanta HNK Split Gorana Golovka, v.d.ravnatelja baleta Dinka Bogdanića i sindikalnog povjerenika Damira Punde zbog pritužbi na ponašanje šefa baletana, kako doznajemo, prošao je u emotivnom tonu. Na tom sastanku, Bogdanić se i ispričao rumunjskim baletanima.

- Odluka je konačna na intendantu, a ja zaista ne bih želio prejudicirati što će biti. Preozbiljan je problem da bi se rješavao naprečac - kazao nam je Punda na upit hoće li biti dovoljna isprika. Punda je inače jedini od aktera koji se nakon sastanka javio na mobitel. 

Uoči susreta, Bogdanić nam je kazao da će se s navodima suočiti na sastanku, da zaista nije prije čuo ništa, pa da i ne zna za problem.

-  Bojim se da u tome i jest srž problema što Bogdanić ne vidi gdje je problem - komentirao je Punda.

Unatoč pojedinim medijskim natpisima,  povjerenik nam je kazao da sindikat nije imao zahtjeva prema intendantu i upravi, a posebno ne da traže smjenu Bogdanića. Zaključak je bio da je narušena atmosfera,  a naglasio je i da oko 'nekih stvari' ne može biti kompromisa.

Golovko je pak poslao priopćenje, kako stoji uvodno, u povodu navodnih neprimjerenih komentara v. d. ravnatelja Baleta.

- Budući da je službeni postupak zaštite dostojanstva radnika još u tijeku, ne izlazim s komentarima vezanim uz ponašanje v. d. ravnatelja Baleta, gospodina Dinka Bogdanića. Po završetku postupka predložit ću odgovarajuću mjeru Kazališnom vijeću HNK Split, koje se sastaje u petak, 18. prosinca, te o istoj potom obavijestiti javnost.

Na današnjem sastanku s ansamblom Baleta HNK Split gospodin Bogdanić ispričao se gospođici Alexandri Bertea i svim drugim osobama rumunjske nacionalnosti zbog neprimjerenog komentara, shvaćenog kao uvreda na nacionalnoj osnovi. Splitski balet je multikulturna sredina čija ga nacionalna raznolikost, uz umjetničku izvrsnost, čini ansamblom visokih izvedbenih dosega te njegove plesačice i plesači ne smiju biti izvrgnuti ni jednom obliku diskriminacije. Svako neprimjereno ponašanje i postupanje bit će sankcionirano - priopćio je Golovko.

Vaša reakcija na temu