Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Đir po splitskim plažama: Na Bačvicama najbolje idu ležaljke, Žnjan nudi najviše sadržaja, a na Obojenoj se plaća tuš

Đir po splitskim plažama: Na Bačvicama najbolje idu ležaljke, Žnjan nudi najviše sadržaja, a na Obojenoj se plaća tuš

Na Kašjunima se sada nalaze dva ugostiteljska objekta

Kalendarski nam je stiglo ljeto, ali temperaturama smo već odavno zakoračili u najtopliji dio godine. Omiljeno osvježenje u vrućim danima je svakako odlazak na plažu. Obišli smo najpopularnija kupališta u Splitu kako bi provjerili koje sadržaje nude te jesu li koncesionari pripremili nešto novo za ovu turističku sezonu. Obišli smo Kašjune, Obojenu svjetlost, Bačvice i Žnjan.

BAČVICE

Tri ugostiteljska objekta smještena su na samom kupalištu, nalaze se tu objekti brze hrane, kao i mjesta na kojima posjetitelji mogu kupiti sladoled. Masaže na plaži sve su popularnije i na jadranskim plažama, tako se jedan wellness korner nalazi se i na Baćama. Ono što posjetitelji ove pješčane plaže najviše konzumiraju jesu plastične ležaljke, a cijena im je 70 kuna po danu te je uključen i najam suncobrana. Od dodatnog sadržaja nalaze se vanjski tuševi i kabine za presvlačenje. Bačvice nadgledaju spasioci, a imaju i omogućen pristup osobama s invaliditetom. Djeca se mogu igrati u zabavnom parku na kopnu i gumenom dvorcu na moru. Do kupališta se može doći gradskim prijevozom do trajektne luke, linijom 2, 9, 10 ili 15 te automobilom koje je moguće parkirati besplatno ili po cijeni od pet kuna po satu na parkiralištu tik uz plažu. Kako se radi o trećoj zoni cijena dnevne karte parkinga iznosi 60 kuna. Po danu kupači, noću u obližnjim barovima partijaneri, plaža je koja ima svoj sadržaj, ali uvijek može i bolje jer turisti su došli po doživljaj pa im treba i ponuditi nešto više od hrane i pića, plastičnih ležaljki...


Kažimo kako je ovo jedina splitska plaža koja je nagrađena odličjem Plava zastava koja jamči čistoću mora i popratne sadržaje te je rijetka plaža koja okuplja kupače tijekom cijele godine. Za one koji nisu od gužvi i šušura u uvali pokraj nalazi se plaža Ovčice savršena za odmor i opuštanje, kao i pješčana plaža Firule.

ŽNJAN

Između Trstenika i Duilova smještena je najveća splitska plaža Žnjan. Ova plaža postala je popularna dolaskom Ivana Pavla II. u Split prije nešto manje od dvadeset godina. Iako bi se moglo kazati kako ova plaža nosi pridjev 'kontroverzna' , ipak je od svih posjećenih ponudila najviše. Obiluje mnogim ugostiteljskim objektima, igralištima, trampolinima za djecu, pedalinama i ostalim sadržajima. Ugostiteljski objekti za svoje goste spremili su besplatne ležaljke i suncobrane, parking je također besplatan i velikog je kapaciteta što ovoj plaži daje dodatni plus, a do nje se može doći i gradskim prijevozom linijom broj 7, 8 i 15.


Super je što na Žnjanu ima odvojena plaža za invalide, a nedaleko se nazali i plaža Duilovo namijenjena za pse, tako da vlasnici imaju legalni izbor za svoje ljubimce. Izdvojit ćemo dio atraktivnog sadržaja:

Blob (30 kuna)

Jet -ski (200 kuna)

Crazy ufo (80 kuna)

Ski tube (80 kuna)

Crazy octopus (80 kuna)

Banana (50 kuna)

Ski (150 kuna)

Parasailing (350 kuna)

- usluge sadržaja su u trajanju od 10 minuta, jet-ski 12 minuta

Dodajmo još, kako su na plaži nalaze spasioci, tuševi i kabine za presvlačenje.

OBOJENA SVJETLOST

Nadalje nas je put odveo na drugu stranu grada na kultno kupalište Obojenu svjetlost. Na ovoj plaži smjestila su se tri ugostiteljska objekta, u jednom od njih može se pojesti nešto s grilla, prodaje se sladoled i to je sve od ponude. Ne mogu se iznajmiti ležaljke, a tuševi rade na žeton. Dakle, oni koji nemaju pet kuna sitnog ne mogu se ni tuširati ili pak mogu svratiti na obližnju plažu Ježinac gdje je tuširanje besplatno. Pristup automobilom je dobar, a parkiralište može primiti velik broj limenih ljubimaca. Nalaze se tamo svlačionice, kao i promatračnice za spasioce, ali dok smo mi tamo bili na njima nije bilo spasioca.

Zaključak je kako na Obojenoj nema nikakvog zabavnog sadržaja pa su kupači osuđeni na plivanje i 'prženje' na suncu. Iako smo na ovoj plaži naišli na manjak sadržaja, građani s kojima smo porazgovarali uglavnom imaju riječi hvale za Obojenu jer je po njihovom mišljenju rijetka plaža koja nije do kraja iskomercijalizirana, a time je po njihovom mišljenju očuvana i čistoća mora.

KAŠJUNI

Nekoliko kilometara dalje otišli smo do Kašjuna koje su prije godinu dana promijenile svoj izgled. Sada se tamo nalaze dva ugostiteljska objekta s raznolikom ponudom pića i jela, ležaljke i ostali sadržaj. Za razliku od prijašnjih godina parking je sada nešto organiziraniji, iako prave gužve tek slijede.


Do plaže posjetitelji mogu doći automobilom, autobusom, ali i brodom koji polazi s Matejuške. Brod vozi svakih pola sata od 9:30 do 18 sati, a cijena ove usluge je 40 kuna. Autobusna linija koja vodi na plaže Obojenu, Kašjuni i Bene je linija broj 12.

Popratni sadržaj:

Zabavni:

- Stand up paddle boarding (150 kuna (1h) 400 kuna(3h)

- Sea kayak (150-400 kuna)

- Sea bob (100 kuna -10min)

- Parasailing (400 kuna - 10 min)

Relax:

- Ležaljka i suncobran (dnevna renta 100 kuna)

- Masaže: 15 minuta 110 kuna / 30 minuta 230 kuna / 60 minuta 380 kuna

Napomenimo kako neke od ovih usluga kreću u pogon kroz nekoliko dana, kao i spasilačka služba koja u trenutku našeg posjeta još nije počela s radom. Prednost ove plaže je što na početku ima odvojenu malu plažu za pse, a na svom kraju dio rezerviran za neslužbenu nudističku plažu.

Vaša reakcija na temu