Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Djevojka člana stranke Pametno udarila u glavu nezavisnog vijećnika Martina Pauka

Djevojka člana stranke Pametno udarila u glavu nezavisnog vijećnika Martina Pauka

Pauk je svoju stranu priče napisao na Faceu, a Luka Baričić nam je ispričao svoju stranu

Martin Pauk, nezavisni splitski gradski vijećnik, objavio je da ga je noćas iza ponoći u kafiću koji se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj živi šakom u glavu udarila Mirna Zlatić, djevojka Luke Baričića, člana stranke Pametno s kojim se Pauk već sukobljavao preko interneta. 

- S tri prijatelja ulazim u kafić u prizemlju zgrade u kojoj živim i u kojem cijeli život pijem kavu. Nas četvorica tu smo se susreli s još dvojicom prijatelja, taman smo se rukovali i pozdravili. U tom trenutku, iz vedra neba, netko me udari šakom u glavu s leđa. Okrenem se - kad ono žena. Djevojka u kasnim dvadesetim godinama. Udarila me šakom u glavu i govori: 'Ovo ti je zato što si mom momku rekao da je konobar.' Inače, ta 'dama' je Mirna Zlatić, djevojka Luke Baričića, istaknutog člana stranke Pametno i kandidata na predstojećim splitskim kotarskim izborima koji će se održati za dva tjedna - napisao je Pauk.

Luka Baričić nam je ispričao svoju stranu priče. 

- Bila je to impulzivna reakcija, ali nije ga udarila šakom u glavu nego mu je dala trisku. Bili smo na privatnom partyju kojeg su organizirale njezine kolege s faksa jer su položili jedan od težih ispita. Oko ponoći je došao Pauk s prijateljima i ja sam odlučio izaći vani iz kafića dok ne odu. Ona je shvatila o kome se radi i prisjetila se kako me vrijeđao preko interneta kada je govorio da sa svojim diplomama mogu jedino biti konobar. Prišla mu je i rekla neka izađe vani i neka mi u lice kaže da sam konobar, a ne preko tipkovnice. On se na to nagnuo i rekao: 'Pa je, konobar je' na što mu je ona opalila plesku. Nakon toga je on otišao. Istina, nije trebala to učiniti, ali bila je to impulzivna reakcija. On će to sada pokušati iskoristiti jer je u situaciji da sve mora preuveličati jer ga nakon ovog mandata više neće biti - rekao je Baričić i naglasio da njegova djevojka nije član stranke Pametno i da to po svojim stavovima nikada ne bi ni mogla biti. 

Pauk je na Faceu napisao i da ga u cijeloj priči kod stranke Pametno najviše plaše njihove metode obračuna. 

- Rušenje kvoruma, referendumi, novi zakoni, plaćeni članci, lažni profili - sve su to legitimni načini obračuna s političkim protivnicima. Naime, ako su ti 'pametni', 'napredni' i 'liberalni' sada, kad su praktički nebitni, spremni neistomišljenike udarati šakom u glavu u punom kafiću i ispred pet svjedoka, zamislite što bi tek radili kad bi došli na vlast? Tek sada u potpunosti razumijem riječi SDP-ovog zastupnika Stazića kako u svibnju 1945. nisu temeljito dovršili posao s Hrvatima. Živjela 'pametna, napredna i pristojna' stranka, kako to voli reći Marijana Puljak - napisao je Pauk. 

Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, poručila je da nije bila na mjestu navodnog incidenta i naglasila da se stranka kojoj je na čelu protivi bilo kakvom obliku nasilja i vrijeđanja.

Vaša reakcija na temu