Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Do polovine travnja otvoren natječaj za dodjelu ovogodišnje nagrade CEMEX Hrvatska

Do polovine travnja otvoren natječaj za dodjelu ovogodišnje nagrade CEMEX Hrvatska

Priznanja se dodjeljuju za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća

Otvoren je natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX Hrvatska 2018. koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća. Natječaj će biti otvoren do 16. travnja, nakon čega će u svibnju biti dodijeljena priznanja najboljim prijavljenim radovima. Sudjelovati mogu svi arhitekti, građevinari i investitori s projektima koji su završeni tijekom 2016. i 2017. godine. Pravo na sudjelovanje imaju projekti pri čijoj je izgradnji korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda.

Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: stambene građevine, javne i poslovne građevine, zajednički prostori te Infrastrukturne građevine. Želeći posebno nagraditi projekt koji se svojim karakteristikama posebno ističe u nekom od sljedećih područja: univerzalna pristupačnost, održiva gradnja, inovacije u graditeljstvu, društvena vrijednost, CEMEX je uveo i posebne nagrade. One se dodjeljuju samo ukoliko Odbor nagrade, nakon što pregleda sve pristigle radove osnovnim kategorijama, procijeni da neki od tih radova uistinu pokazuju značajke za ovo posebno priznanje.

CEMEX je u stručni ocjenjivački Odbor nagrade imenovao uvažene stručnjake koji će svojim znanjem i iskustvom na temelju zadanih kriterija prosuđivati prijavljene projekte.

Ovogodišnji hrvatski Odbor nagrade čine Petra Škevin, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Alen Harapin, redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Dragan Žuvela, predsjednik Društva arhitekata Splita.

Graditeljska nagrada CEMEX definirana je kriterijima koji se moraju odražavati u pobjedničkim projektima. Cjelovita održivost, arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije i postupak izgradnje uzimaju se u obzir u svakoj kategoriji, iako u različitoj mjeri. Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se krajem godine održati u Meksiku.

Vaša reakcija na temu