Dogradonačelnik Nino Vela poručio je kasno poslijepodne kako će odluku o daljnjoj primjeni prometne regulacije kroz Zvonimirovu donijeti u ponedjeljak

Dogradonačelnik Nino Vela poručio je kasno poslijepodne kako će odluku o daljnjoj primjeni prometne regulacije kroz Zvonimirovu donijeti u ponedjeljak

Prethodno će napraviti analizu svih prikupljenih podataka

Dogradonačelnik Nino Vela poručio je kasno poslijepodne kako će odluku o daljnjoj primjeni prometne regulacije kroz Zvonimirovu prema luci donijeti u ponedjeljak, nakon analize svih prikupljenih podataka.

Nakon jutarnjih gužvi, Vela je podsjetimo, za Dalmatinski portal kazao kako ova preregulacija daje pozitivne efekte i da ostaje na snazi do daljnjega. Hoće li zaista tako biti ili će doći do promjene mišljenja, znat će se ipak u ponedjeljak.

S namjerom poboljšanja protočnosti prometa kroz Zvonimirovu ulicu i Trajektnu luku, Grad Split, Hrvatske ceste, Lučka Uprava, Policijska uprava i Promet, javljaju iz Banovine, u  primjenu su stavili projekt preregulacije prometa kako bi na samom terenu, u vrijeme najveće prometne gužve ispitali sve mogućnosti za pronalazak optimalnog rješenja u postojećim infrastrukturnim uvjetima. 

- Primjenom nove regulacije otklonjen je čitav niz zapreka protočnosti prometa, napravljena su određena poboljšanja, međutim sam problem velike zagušenosti u satima najvećeg opterećenja nije u potpunosti riješen niti može biti bez novih prometnica. Prolaskom najopterećenijih termina zastoji su se raščišćavali, a situacija na terenu se normalizirala - mišljenje je.

Naglašavaju i da se, svjesni kako se rješenje nalazi samo u novoj prometnoj infrastrukturi koja bi jedina mogla odgovoriti na potrebe više od pet milijuna putnika u splitskoj Trajektnoj luci, ova gradska uprava  zajedno sa suradnicima i strukom, odlučila na aktivan pristup rješavanju problema kako bi se u sadašnjim okvirima popravilo postojeće nezadovoljavajuće stanje u koristi građana Splita, a istovremeno aktivno radeći na izgradnji potrebne cestovne infrastrukture. Dodatnim angažmanom svih sudionika i boljom usklađenošću postoji mogućnost postizanja još boljeg rješenja.

- Sve službe prate stanje na terenu i prikupljaju podatke. Zamjenik gradonačelnika Nino Vela za ponedjeljak u 13 sati u zgradi Lučke uprave sazvao je sastanak svih sudionika, koji će na osnovu prikupljenih podataka i provedenih analiza donijeti odluku o daljnjoj primjeni ovog prometnog režima, prvenstveno u koristi građana - poruka je iz gradske uprave. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare