Dr. Čaljkušić: Angažman za dobrobit kotara i našeg društva je obveza svih nas

Dr. Čaljkušić: Angažman za dobrobit kotara i našeg društva je obveza svih nas

Kandidati s HDZ-ove liste za Žnjan su se predstavili s po nekoliko rečenica

Hrvatska demokratska zajednica izlazi na izbore i u Gradskom kotaru Žnjan. Listu HDZ-a nosi poznati liječnik iz splitske bolnice, specijalist neurolog intenzivist, dr. Krešimir Čaljkušić. Svih sedam kandidata za sljedeći saziv Vijeća Gradskog kotara Žnjan su nam se predstavili u nekoliko rečenica...

1. mr.sc. Krešimir Čaljkušić, dr.med, liječnik, neurolog intenzivist zaposlen u KBC Split. Asistent na Katedri za neurologiju Medicinskog fakulteta u Splitu. Oženjen. Otac sam dvoje djece od kojih kćer završava prvi razred najljepše i najbolje osnovne škole Žnjan-Pazdigrad. 


- Predsjednik sam Pododbora za zdravstvo GO HDZ Split, predsjednik Školskog odbora OŠ Žnjan Pazdigrad (za čije ostvarenje moramo biti iskreni dugujemo zahvalnost prema nekoliko splitskih gradonačelnika, ali najviše sadašnjoj gradskoj administraciji koju je formirao HDZ s koalicijskim partnerima, gradonačelniku Andri Krstulović Opara i dogradonačelnicima Jeleni Hrgović i Ninu Veli koji su unijeli svoju dušu i autoritet u završetak izgradnje i pripremu škole za primanje više od 300 sretne djece na nastavu već u školskoj godini 2017/18). 

Pored svog zahtjevnog posla prihvatio sam se i društvenih aktivnosti jer smatram da se odgovornost za događaje oko sebe mora preuzeti zajedno s dobrim ljudima jer u suprotnom vladat će loši i time činimo grijeh propustom. 

U ovom kvartu živim od 1998. godine kada sam nastanjen u Vinogradskoj ulici zajedno s pokojnim roditeljima i bratom. 

Svjedok sam koliku je 'moja' ulica doživjela preobrazbu od tada,od prometne nepovezanosti i izlaska na Poljičku cestu preko opasnog raskrižja ili vožnje preko Sirobuje do grada do izgradnje nekoliko cesta koji bi ovaj kvart učinili privlačnim za sve, navlastito mlade obitelji. 

Žnjanski plato s brojnim predivnim plažama i kristalnim morem, mjesto na kojem je 1998 bio i papa Ivan Pavao II. zajedno s kardinalom Franjom Kuharićem i prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom (s čime se moramo stalno ponositi i isticati), a koje je propustima i nebrigom proteklih gradskih vlasti pretvoreno u kaotične ugostiteljske objekte bez kvalitetnih sanitarnih rješenja i potencijalnu ekološko-epidemiološku 'bombu' sada je odlučnom, hrabrom, vizionarskom politikom gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i dvoje jednako hrabrih i vrijednih dogradonačelnika dobilo obris uređenog Žnjana kakav će biti 2019.-2020. godine.

Moja obitelj i ja, naši prijatelji i dragi susjedi kupamo se i ove godine u žnjanskom moru i, vjerujte, složni smo da nam je lijepo i bez kafića i muzike iz njih jer vjerujemo da se sada čini nešto dobro za puno ljudi. More je čisto, mjesta za automobile ima, a kava se može popiti i iz termosice.

Na HDZ-ovoj listi su još:

2. Rossana Bosnić, udana, majka dvaju sinova pomoraca,baka, radi u DV Radost-Split 33 godine radnog iskustva u struci. Odgojitelj-savjetnik, uz cjeloživotno učenje u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, radi s mladima i surađuje s FF-Split, AZOO-e, MZO-a, raznim udrugama, voli sve ljude dobre volje, spremna na sve izazove, uvijek za svoj kotar, za bolje sutra djece, mladih i svih sugrađana.  Rođena i odrasla na Pojišanu, a već 17 godina živi na Pazdigradu. 

3. Ivan Punoš, zaposlen kao profesor TZK-a u školi Žnjan-Pazdigrad. Živi na Žnjanu, oženjen, otac šestero djece. Volontirao u udruzi za psihološku pomoć i adolescente, dvije godine asistent u nastavi djetetu s posebnim potrebama.

4. Marko Marković, oženjen, otac troje djece, dipl. ing., zaposlen u HŽ-Infrastrukturi. Nogometni trener s UEFA licencom. Rad s djecom u DNK Talent. Živi u Makarskoj ulici. 

5. Sanja Martinis, udana, majka troje djece, zaposlena u HŽ-u na radnom mjestu glavnog inženjera zaštite na radu. Živi u Makarskoj ulici. 

6. Matej Jermelić, student IV. godine FTS Katoličkog bogoslovnog fakulteta i sin hrvatskog branitelja.

- Odlike i moje osobine su da ne odustajem nikada. Smatram da i mladima treba dati prostora probuditi u njima aktivizam i optimizam za boljim sutra i da svaki na svom području učini što može. Doprinijeti na bilo koji način i pokazati drugim mladim osobama da svoje sposobnosti i talente ugrade za dobro svoje zajednice. Volim biti dio tima da zajedno radimo, podupiremo se i učimo iz padova. Split je studentski grad i i studenti bi trebali biti više angažiraniji na društvenoj razini ne bojeći se izazova. Vodim se krilaticom rad rađa radost i sreća prati hrabre - rekao je Jermelić.

7. Jakša Balov, dipl. ing. pomorskog prometa, zapadni Žnjan, osoba koja ne odustaje od svog kotara i grada! Dugogodišnji je vijećnik GK Žnjan. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare