Dubrovačko-neretvanska županija ukinula gotovo polovinu svojih upravnih odjela

Dubrovačko-neretvanska županija ukinula gotovo polovinu svojih upravnih odjela

Dio pročelnika je otišao na druge poslove, dio ih je na duljem bolovanju i to nas je navelo na razmišljanje da idemo na drugačiji ustroj, pojasnio je župan Nikola Dobroslavić

Županijska skupština Dubrovačko-neretvanske županije jednoglasno je usvojila Odluku o preustroju županijskih upravnih tijela čime je njihov broj smanjen s postojećih 11 na šest. Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju te Upravni odjel za financije ostaju jednakih dužnosti i funkcija, dok Upravni odjel za poslove župana i Županijske skupštine, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarstvo i more te Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša preuzimaju poslove, službenike i namještenike zatečene na radu, sredstva, prava i obveze te prostor, opremu, spise i arhivu ukinutih upravnih odjela.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je da će Županija s manje odjela biti efikasnija i da su se tek sada stvorili uvjeti za provođenje reorganizacije.

- Nekoliko je pročelnika odsutno. Dio ih je otišao na druge poslove, dio ih je na duljem bolovanju. To nas je navelo na razmišljanje da idemo na drugačiji ustroj koji će nam donijeti poboljšanje u poslovanju. Nakon analize došli smo na to da možemo imati manje odjela i da možemo biti efikasniji, a time i jeftiniji. Time ćemo poboljšati i ocjenjivanje zaposlenika, a to je praksa koju smo uveli prije godinu i pol dana. Zaposlenici imaju fiksnu plaću i nagradu za svoj rad koji je objektivno i pravedno ocijenjen. Veći odjeli mogu bolje iskoristiti zaposlenike - kazao je Dobroslavić koji će imenovati pročelnike novih upravnih tijela i u roku od 45 dana donijeti Pravilnik o unutarnjem redu upravnih tijela.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare