Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Epidemija gripe duplo veća nego lani, još se dvije osobe bore za život u splitskoj bolnici

Epidemija gripe duplo veća nego lani, još se dvije osobe bore za život u splitskoj bolnici

Prije dva dana od komplikacija izazvanih gripom umro je 82-godišnjak

Prije dva dana od komplikacija gripe u splitskoj je bolnici umro 82-godišnjak. Bio je kronični bolesnik koji je prije desetak dana, u teškom stanju, zaprimljen na Klinku za infektologiju splitskog KBC-a. Na Klinici je još dvoje starijih pacijenata koji su životno ugroženi.  Dr. Boris Lukšić, predstojnik Klinike za infektologiju, kaže da je ove godine epidemija širih razmjera nego je bila prošle godine i da ide prema svom vrhuncu. 

- Od kraja studenog prošle godine pregledali smo 766 bolesnika, 94 ih je hospitalizirano, a trenutno imamo 20  ljudi na bolničkom liječenju. Prije dva dana imali smo i prvi slučaj komplikacija gripe koji je doveo do smrtnog ishoda. Među 94 hospitaliziranih, bilo je 12 djece, svi su izliječeni i pušteni kući.  Ove godine na dnevnoj bazi pregledavamo duplo više bolesnika. Lani smo pregledavali oko 20-ak bolesnika dnevno, a ove godine taj broj ide preko 40. Možemo zaključiti da je epidemija širih razmjera i da ide prema vrhuncu. Sada je već malo kasno za cijepljenje, ali cjepiva još ima - rekao je dr. Lukšić.


Vaša reakcija na temu