Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Forum mladih SDP-a: Ambasadorica EDYN Hrvatska nas nije pozvala na tribinu o govoru mržnje

Forum mladih SDP-a: Ambasadorica EDYN Hrvatska nas nije pozvala na tribinu o govoru mržnje

'Na panel diskusiju su pozvani samo oni predstavnici mladih iz političkih stranaka koje dijele stavove HDZ-ove mladeži i njihove udruge'

Forum mladih SDP-a Split želi obavijestiti javnost o nedemokratskom potezu ambasadorice udruge European Democracy Youth Network Croatia (EDYN Hrvatska), koja je igrom slučaja članica Mladeži HDZ-a, a koja je odlučila isključiti njihove predstavnike iz sudjelovanja na tribini u Splitu pod nazivom 'Mladi protiv govora mržnje'. Poručuju kako ovaj događaj, koji se navodno financira sredstvima američkog Board of Trustees, trebao je biti prilika za otvoreni dijalog i razmjenu mišljenja među mladima, no očito je da uključivost i pluralizam nisu prioriteti organizatorice.

'Na panel diskusiju su pozvani samo oni predstavnici mladih iz političkih stranaka koje dijele stavove HDZ-ove mladeži i njihove udruge. Ovakvo selektivno pozivanje predstavlja ozbiljan udarac demokratskim vrijednostima koje bi ovakvi događaji trebali promovirati. Ovim postupkom, ambasadorica EDYN Hrvatska pokazuje da se ponaša suprotno vrijednostima za koje se navodno udruga koju predstavlja zalaže.

Forum mladih SDP-a Split oštro osuđuje ovu praksu koja onemogućava ravnopravno sudjelovanje svih relevantnih političkih aktera u budućim događanjima. Izostavljanje Foruma mladih SDP-a iz ovakvih diskusija šalje jasnu poruku da su neistomišljenici nepoželjni', poručuju te dodaju kako  će se Forum mladih SDP-a Split nastaviti boriti za uključivost i ravnopravnost u svim aspektima društvenog i političkog života te poziva sve mlade da se pridruže u ovoj borbi za bolju, tolerantniju i pravedniju budućnost.

'Za kraj moramo napomenuti da je udruga EDYN Hrvatska organizirala panel rasprave u Osijeku i Zagrebu na koje su se članovi Foruma mladih SDP Hrvatske odazvali. Iako je ambasadorica udruge dobila kontakt broj Foruma mladih, navodi kako joj nije odgovoreno na e-mail. Smatramo da je ovo način na koji će se pokušati opravdati, ali ovim putem poručujemo: no pasaran!

U ime udruge EDYN Hrvatska dobili smo ispriku u kojoj se navodi da je ovo bila odluka pojedinaca i kako se ovakva praksa u budućnosti neće i ne smije ponavljati. Zahvaljujući inicijativi Foruma mladih SDP-a Split, iz udruge su ipak pozvali i druge predstavnike političkih pomladaka.

Vaša reakcija na temu