Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: Pogledajte kako izgleda turski brod 'Haksa' koji je doživio havariju kod Jabuke

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako izgleda turski brod 'Haksa' koji je doživio havariju kod Jabuke

Nakon što ronioci saniraju oštećenje brod bi trebao biti spreman za tegalj

Turski brod 'Haksa' jutros je doživio havariju u Jabučkoj kotlini, a dio posade je evakuiran i prevezen u splitsku luku gdje je brigu o njima preuzeo Crveni križ. Kapetan i časnici su ostali na brodu te zajedno s roniocima pokušavaju sanirati oštećenje kako bi brod bio spreman za tegalj. 

Remorker bi do 'Hakse' trebao doći oko 17 sati, a očekuje se da bi tijekom noći trebao biti dotegljen u trogirski škver. Na poziciji havarije trenutno nije uočeno onečišćenje mora, no budući da brod prevozi 3000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim spremnicima sadržava oko 70 tona pogonskoga goriva i maziva, nadležna Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pokrenula je sve protokole u cilju sprječavanja i saniranja eventualnog onečišćenja mora na poziciji ove pomorske nesreće.

Vaša reakcija na temu