Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GAZDI ZAPALIO KAMION 'Dvije godine nisam dobio plaću…'

GAZDI ZAPALIO KAMION 'Dvije godine nisam dobio plaću…'

Radnik je iskoristio pauzu za marendu i pripalio kamion. Mirno je gledao kako vatra guta vozilo

U splitskom Varošu jučer se odvijala prava drama. Jedan radnik u građevinskom obrtu, očito nezadovoljan svojim statusom, najprije je macom porazbijao stakla na kamionu, a onda ga i potpalio. Katastrofa je izbjegnuta u posljednji trenutak jer je u blizini bilo desetak plinskih boca. Stanari su brzo donijeli protupožarne aparate, a srećom se u blizini našao i jedan profesionalni vatrogasac koji je sasvim slučajno ručao u obližnjoj konobi. Sve se dogodilo dok su ostali radnici bili na pauzi za marendu. 

Čovjek koji je zapalio kamion, mirno je stajao i gledao kako vatra guta vozilo. Sam je nazvao vatrogasce. Ljudi su ga pitali što je bilo. 

'Dvije godine nisam dobio plaću. Spavao sam u kontejneru, dobivao sam sendvič dnevno', rezignirano im je odgovorio dok je gledao kako plamen guta kamion.

Djelovao je kao da mu je svejedno što će se dogoditi. 

'Bilo je strašno, moglo je sve odletjeti u zrak. Ispod kamiona su bile boce s benzinom, a u blizini priličan broj plinskih boca. Srećom, požar je ugašen prije no što je došlo do katastrofe', ispričao nam je jedan svjedok. 

Policija je odvela radnika koji ih je čekao u blizini kamiona. Nije se činio zabrinutim.

'Ljepše će mi biti u zatvoru', kazao je dok su ga odvodili.

Utvrdilo se da je bio pod utjecajem alkohola pa su prvo morali pričekati da se otrijezni. Danas je predan pritvorskom nadzorniku uz prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari. Šteta iznosi stotinjak tisuća kuna, a osim kamiona oštećene su instalacije i fasada obližnje konobe.  

Vaša reakcija na temu