Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Goran Kotur o promjeni Titovog trga u Zagrebu: 'Nema se smisla zgražati nad Bandićem dok i u SDP-u ima kalkulanata'

Goran Kotur o promjeni Titovog trga u Zagrebu: 'Nema se smisla zgražati nad Bandićem dok i u SDP-u ima kalkulanata'

Toj se nepogodi moramo suprotstaviti zauzimanjem jasnog stava da se ne sramimo ni antifašističke borbe ni maršala

Nema se smisla zgražati nad najavom Milana Bandića da će promijeniti ime Trga maršala Tita u Zagrebu dok god ljevica, prvenstveno SDP, tamo gdje je na vlasti, često izbjegava vratiti barem manji dio imena ulica i trgova s antifašističkim predznakom. Tako je na žalost i na našu sramotu bilo i u Splitu - poručio je gradski vijećnik SDP-a Goran Kotur.

- Nije ni čudo da jedan sitni kalkulant i licemjer tako postupa, kad se i u SDP-u zna pojaviti stav da je obrana i promicanje antifašističkih pozicija povremeni izlet, a ne civilizacijska vrijednost koja se zastupa svaki dan. Naravno, to nije samo baština ljevice već cijele Hrvatske i svake lokalne zajednice. Ili bi bar trebala biti. Da je to moguće, vidimo u Rijeci i Istri. Tamo se ne srame ni antifašističke borbe ni Tita - dodao je.

Facebook status je zaključio riječima:

- Zatiranje antifašističkih vrijednosti nije elementarna već politička nepogoda za Hrvatsku jer podriva naše civilizacijske vrijednosti i temelje hrvatske državnosti, uključujući i hrvatske granice. Toj se nepogodi moramo suprotstaviti zauzimanjem jasnog stava, u Zagrebu i širom Hrvatske, o tim 'nezgodnim' temama.

Vaša reakcija na temu