Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Goran Kotur ponudio rješenje za prometne gužve

Goran Kotur ponudio rješenje za prometne gužve

Čelnik splitskog SDP-a smatra da kamionski promet treba prebaciti na Stinice

Današnji prometni kolaps je komentirao i prvi čovjek splitskog SDP-a Goran Kotur.

- Kako bi se smanjile prometne gužve na ulazu u Gradsku luku i na izlazu iz Gradske luke nužno je novo prometno rješenje ulaza i izlaza. Godišnje kroz Gradsku luku prođe gotovo 750 tisuća vozila koja se ukrcaju na trajekte ili se iskrcaju. Tu nisu uračunati autobusi koji idu na kolodvor, Prometovi autobusi, taxi vozila i automobili koji dovoze putnike u Gradsku luku. Jadrolinija mora pod hitno početi prodavati karte za vozila s naznačenim točnim vremenom polaska, a ne po danima.

Iznio je još nekoliko prijedloga...

- Teretni promet odnosno preko 170 tisuća kamiona godišnje će se prebaciti na Stinice, i tako će se na ulazu i izlazu iz Gradske luke zastoji smanjiti za trećinu. Naravno, pritisak na ceste bi se smanjio obnovom Unske pruge, koja je otvorena prije 70 godina. Tako bi se poboljšala veza luka Split, Šibenik i Zadar sa srednjom Europom. To uključuje i novu prugu Kaštel Stari - Labin, te željezničko povezivanje Splita i zračne luke - dodao je Kotur.

Vaša reakcija na temu