Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gospodarski potencijal Primorskog Dolca: Zona Bristovača-Trištenica je u potpunosti infrastrukturno opremljena

Gospodarski potencijal Primorskog Dolca: Zona Bristovača-Trištenica je u potpunosti infrastrukturno opremljena

Jedan od smjerova razvoja je turizam koji je već ove godine dao dobre rezultate kroz iznajmljivanje kuća za odmor s bazenima

U okviru obilaska jedinica lokalne samouprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, predstavnici ŽK Split posjetili su Primorski Dolac kako bi se upoznali s razvojnim planovima općine te predstavili aktivnosti HGK i mogućnosti suradnje. Načelnik Joško Dujmović i njegov zamjenik Josip Penić predstavili su aktualno gospodarsko stanje Primorskog Dolca te planove budućega razvoja. Naime, glavni pokretač gospodarskog razvoja, gospodarska zona Bristovača-Trištenica se prostire na 49 hektara, devet je parcela već prodano, ali još ima slobodnog prostora koji čeka investitore. Zona je u potpunosti infrastrukturno opremljena, željeznička pruga prolazi kroz središte naselja, a u neposrednoj blizini je i autocesta. Također, komunalni doprinos je ukinut za proizvodne pogone. Kako bi se riješio problem nepostojanja sustava odvodnje otpadnih i oborinskih voda, Općina je, uz pomoć sredstava iz IPARD programa, izgradila biološki pročistač u vrijednosti 3,5 milijuna kuna. U općini se kontinuirano prate EU natječaji, osobito oni vezani uz ruralni razvoj te se radi na podizanju kvalitete života lokalnog stanovništva. Suvremeno opremljena sportska dvorana je u funkciji, a projekt izgradnje dječjeg vrtića prijavljen je za EU sredstva.

Također, jedan od smjerova razvoja je turizam koji je već ove godine dao dobre rezultate kroz iznajmljivanje kuća za odmor s bazenima te je najavljena izgradnja novih. Do kraja godine završit će se mapiranje biciklističkih staza, nove turističke ponude koja će biti zaokružena obnovom srednjovjekovnih bunara i drugih arheoloških lokaliteta interesantnih domaćim i stranim turistima, uz bogatu gastro ponudu lokalnih OPG-ova.

Predstavnici komore su naglasili kako prate rad gospodarske zone Bristovača-Trištenica, koja je već uvrštena na Interaktivnu kartu investicijskog potencijala županija sa svim relevantnim informacijama jer zadovoljava kriterije važne ozbiljnom investitoru. Kartu investicijskog potencijala izradila je i vodi HGK s ciljem poticanja ulaganja i privlačenja stranih investicija i kao takva je dostupna svim potencijalnim investitorima.

Posjet je završen obilaskom gospodarske zone Bristovača-Trištenica.

Vaša reakcija na temu