Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je brazilskog veleposlanika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je brazilskog veleposlanika

Govorili smo o mogućim investicijama posebno u području brodogradnje - rekao je Opara

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara primio je danas u nastupnom posjetu veleposlanika Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj, Roberta Camposa Tarrissea da Fontoura koji je prošle godine stupio na dužnost. 

Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su dosadašnjoj suradnji Splita i Brazila na području brodogradnje, naftne industrije, nogometa i turizma. Izrazivši visokom gostu dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu, gradonačelnik Krstulović Opara istaknuo je važnost potencijala buduće suradnje splitskog gospodarstva s Brazilom. Veleposlanik se zahvalio gradonačelniku na dobrodošlici i rekao mu da se u Splitu kojeg, kako je rekao, doživljava dinamičnim gradom, osjeća odlično.

Nakon završetka sastanka gradonačelnik Krstulović Opara i veleposlanik Tarrisse da Fontour su dali izjave za medije.

- Osobito mi je zadovoljstvo izraziti dobrodošlicu veleposlaniku jedne velike i važne zemlje kao što je Brazil. Govorili smo o mogućim investicijama posebno u području brodogradnje gdje je splitsko brodogradilište prije nekoliko godina isporučilo važne komponente za naftno polje ispred obale Brazila. Također, splitski škver je izradio više brodova za brazilske naručitelje. Očekujemo nastavak takve suradnje. Osobito mi je drago što je Brazil izabrao uvaženog dr. Denis Nenadića za svog budućeg počasnog konzula u Splitu koji je ovom prigodom bio u pratnji gospodina veleposlanika - kazao je gradonačelnik Krstulović Opara dodavši kako će dr. Nenadić u Splitu predstavljati i niz drugih zemalja Južne Amerike.

I ova posjeta, nastavio je gradonačelnik, potvrda je pozicioniranja Splita na mjestu koje mu pripada, a to je drugi grad u Hrvatskoj, istinska metropola Jadrana i grad koji je sve zanimljiviji snažnim državama iz svijeta. 

Veleposlanik Tarrisse da Fontour je konstatirao da su potencijali međusobne gospodarske suradnje veliki. Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo što je brazilski i svjetski naftni div 'Petrobras' od splitskog brodogradilišta naručio strojeve za rad na morskim naftnim poljima u Brazilu, te je izrazio nadu da će se ta suradnja nastaviti  i u budućnosti.

Veleposlanik Tarrise da Fontuor upisao se u Spomen knjigu Grada Splita, a gradonačelnik Krstulović Opara uvaženom je gostu za trajnu uspomenu poklonio Grb Grada Splita i monografiju o Dioklecijanovoj palači.

Vaša reakcija na temu