Gradonačelnik Bilić i ministar Štromar dogovorili suradnju: U Trogiru će se graditi POS-ovi stanovi

Gradonačelnik Bilić i ministar Štromar dogovorili suradnju: U Trogiru će se graditi POS-ovi stanovi

Na predjelu Plano na gradskom zemljištu površine oko 10.000 m2 planira se realizirati stotinjak stanova kroz program poticane stanogradnje, dogovoreno je na radnom sastanku

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u sklopu svoje dalmatinske turneje posjetio je u srijedu i Trogir. Tema radnog sastanka s gradonačelnikom Antom Bilićem, zamjenicom Ružom Kovačević Bilić i pročelnikom Odjela za javne potrebe, opće poslove i imovinu grada Franom Žižkom bili su programi MGIPU, odnosno program poticane stanogradnje koji će po prvi put zaživjeti u Trogiru. 

- U Trogiru se puno radi zadnjih godinu dana. Da se radilo tako prije, bilo bi danas puno bolje. No, došli smo vidjeti što se može napraviti. Mladi ljudi, posebno na obali, zbog visoke cijene nekretnina trebaju imati riješeno stambeno pitanje jer će tako i ostati u ovom predivnom dijelu Hrvatske. MGIPU preko dva modela rješava njihovu situaciju, i to kroz modele subvencioniranih kredita, odnosno POS stanova. Gradonačelnik Bilić također želi raditi na tome pa zajedno razmatramo da kroz godinu do dvije izgradimo stotinjak stanova na zemljištu koje mi je danas predstavljeno u predjelu Plano. Idemo raditi! - istaknuo je ministar Štromar.

Gradonačelnik Bilić najavio je izgradnju POS-ovih stanova kao jedan od prioriteta prije godinu dana i zadovoljan je što je s Ministarstvom uspostavljena dobra suradnja i što će se, u suradnji s APN-om, uskoro krenuti u realizaciju projekta. 

- Stambena zgrada ovog tipa u Trogiru nije odavno izgrađena. Kada je prije nekoliko godina rađena anketa na ovu temu, preko sto obitelji izrazilo je interes za sudjelovanjem u programu POS-a što je velik broj. Nažalost, napuštena zgrada u Naselju koja je u vlasništvu države zasad nam nije dostupna za realizaciju POS-a zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i spora koji se vodi na zemljištu, no na svu sreću imamo gradsko zemljište od deset tisuća metara kvadratnih u Planome koje smo spremni staviti u funkciju POS stanova kako bi mlade obitelji koje nemaju riješeno stambeno pitanje ostale živjeti u Trogiru. Obaveza grada je napraviti stotinjak metara ceste što vjerujemo da je moguće kroz godinu do godinu i pol, a nakon toga krenulo bi se u gradnju - rekao je gradonačelnik Bilić. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare