Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gradonačelnik Gospića se odrekao svoje plaće za studentske stipendije

Gradonačelnik Gospića se odrekao svoje plaće za studentske stipendije

Karlo Starčević odrekao se primanja sljedećih godinu dana

Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, jedan je od rijetkih koji se, odmah po stupanju na dužnost, odrekao gradonačelničke plaće, službenog automobila, mobitela, dnevnica i ostalih dužnosničkih beneficija. Ostvario je, pak, svoju najavu i postao prvi i jedini gradonačelnik u Hrvatskoj koji osobno stipendira najuspješnije studente svog grada. 

- Karlo Starčević, radi podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, radi zadovoljavanja potreba ustanova na području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje učenika i studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate i/ili imaju slabe imovinske prilike dodjeljuje stipendije. Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića. U akademskoj godini 2018./2019. dodijelit će se 12 stipendija - stoji u natječaju za dodjelu stipendija, uz napomenu kako deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić, u akademskoj godini 2018./2019. su: strojarstvo, elektrotehnika, fizika, građevina, matematika i medicina. 

Kontaktirali smo Ured gradonačelnika gdje su nam potvrdili nesvakidašnju odluku. 

- Ovo je druga godina da provodimo natječaj za stipendiju i pomažemo buduće inženjere tehničke struke. Nije nam jasno kako nitko, tko se bavi prosvjetom, nije uvidio kako bez ovih zanimanja nema budućnosti. Naime, državi je nužno minimalno 3% inženjera tehničke struke, a taj postotak je pao na oko 0,85%. Znam što je realni sektor, za razliku od drugih, koji pomažu društvene znanosti i nakon toga oni su društveni paraziti, sišu nam krv, učlane se HDZ ili SDP koji ih potom uhljebljuju - poručio je Starčević kojemu kao poduzetniku sa svoje dvije tvrtke nije problem donirati svoju gradonačelničku plaću. 

Svaka čast gospićkom poteštatu, mogli bi se i drugi ugledati na njega. 

Vaša reakcija na temu