Gradonačelnik Kaštela: Utvrdit ćemo tko ispušta fekalije usred turističke sezone uz pomoć građana!

Gradonačelnik Kaštela: Utvrdit ćemo tko ispušta fekalije usred turističke sezone uz pomoć građana!

Molim sve građane Kaštela da surađuju i prijave svako nedopustivo ponašanje

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović je izdao priopćenje povodom izlijevanja fekalija u Kaštelima:

'Današnje ispuštanje fekalija u more u srcu turističke sezone primjer je postupanja nesavjesnih građana koji ugrožavaju zdravlje svih koji žive u Kaštelima i onih koji su u naš grad došli na odmor. Ovim činom ostao sam zatečen i zgrožen jer je ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca nedopustivo!

Odmah po saznanju za incident, obavijestio sam sve nadležne inspekcijske službe koje će hitno spriječiti daljnje istjecanje fekalija. Idućih dana razgovarat ću s nadležnima u Vodovodu i kanalizaciji kako bi zajedničkim snagama spriječili ovakve događaje u budućnosti. Ostaje još utvrditi počinitelja, no to neće biti moguće bez pomoći građana.

Biti savjestan građanin ovoga grada i brinuti o svom zdravlju i zdravlju svojih sugrađana – to znači anonimno prijaviti građanina koji se ponaša nesavjesno, a ne šutjeti i čekati da inspekcijske službe provjere svaku septičku jamu pojedinačno jer je na taj način nemoguće doći do počinitelja. Molim sve građane Kaštela da surađuju i prijave svako nedopustivo ponašanje kako bi nadležne službe mogle što prije reagirati. Jedino na taj način službe mogu sanirati štetu na terenu i ispisati kazne jer su, čini se, kazne jedini način na koji možemo spriječiti u budućnosti ovakve ozbiljne incidente po okoliš i ljudsko zdravlje.'

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare