Gradska uprava financira kupnju školskih knjiga, roditelji trebaju sačuvati račune

Gradska uprava financira kupnju školskih knjiga, roditelji trebaju sačuvati račune

Za nešto više od 14.000 učenika osigurali smo 12 milijuna kuna, što je bilo dio našeg programa kao nove gradske uprave. U tome su nas podržali gradski vijećnici - rekla je Jelena Hrgović

Splitska gradska uprava financirat će udžbenike i radne bilježnice osnovnoškolcima na način da će sredstva uplatiti školama, a roditelji će nakon kupovine dobiti povrat. Za prvi, drugi i treći razred predviđeno je 600 kuna, za četvrtaše 650, za peti i šesti razred 1050 kuna, a sedmi i osmi razred 1200 kuna. Za djecu koja u sklopu redovne nastave imaju prilagođen program, te posebne udžbenike će financirati u cijelosti. Roditelji odnosno skrbnici će ispuniti zahtjev koji će biti na stranicama škole koju dijete pohađa i obavezno priložiti račun od kupovine knjiga i pribora uz njega. Škola će potom obraditi, te na bankovni račun im vratiti, očekuje se do konca rujna, predviđen iznos. Grad će pak 27. kolovoza 'spustiti' osmoljetkama sredstva. Rezime je to načina kako će Grad osigurati besplatne udžbenike, radne bilježnice ili pribor za nastavu kojega je iznijela zamjenica Jelena Hrgović uz asistenciju pročelnika za društvene djelatnosti Mate Omazića.


- Za nešto više od 14.000 učenika osigurali smo 12 milijuna kuna, što je bilo dio našeg programa kao nove gradske uprave. U tome su nas podržali gradski vijećnici - kazala je zamjenica.

Istaknula je kako je usuglašen stav da idu u ovom smjeru financiranja.

- Suglasje roditelja i stručnjaka iz prosvjete je da sufinanciranje ide u smjeru pružanja slobode roditeljima u izboru nabavke - objasnila je Hrgović.

Novost je, dodala je, partnerski odnos sa školama koje će prikupljati zahtjeve te u najkraćem roku isplatiti roditelje. Taj izbor je važan i zbog zaštite podataka koji se smiju koristiti samo za ovu svrhu, nema 'kolanja' od mjesta do mjesta.

Spomenimo i da roditelji mogu kupovati knjige i u antikvarijatima, poanta je sačuvati račun. I savjet, nemojte potrošiti manje, ako imate udžbenike od brata, sestre ili prijatelja potrošite predviđeni iznos za bilježnice, pribor...

U kupovinu praktički već možete krenuti, samo čuvajte račun. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare