Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gradska uprava odgovorila na prozivke iz SDP-a o krađi parkirališnih mjesta u Dubrovačkoj ulici

Gradska uprava odgovorila na prozivke iz SDP-a o krađi parkirališnih mjesta u Dubrovačkoj ulici

Služba prevencije JVP-a inzistirala je na prometnom uređenju i u tom dijelu grada

Nakon što je SDP prozvao Banovinu da oduzimaju parkirališna mjesta, čime, kako je rekao povjerenik SDP-a za Bol Igor Ćurković, pokazuju neosjetljivost i nonšalantnost prema potrebama Splićana, reagirali su iz gradske uprave.

- U sklopu provođenja sigurnosnih mjera koje provodi Javna vatrogasna postrojba s Gradom posljednje dvije godine, a radi  pristupa vatrogasnih vozila većim stambenim zgradama, služba prevencije JVP-a inzistirala je na prometnom uređenju i u Dubrovačkoj ulici zbog potrebe za intervencijom u slučaju požara - navodi se u odgovoru iz komunalne službe.

Naime, naglašavaju, kako vatrogascima tako i gradskoj upravi prioritet je sigurnost građana. 

- Možemo samo zamisliti razvoj događaja ako bi došlo do požara u tako velikom stambenom objektu, a da vatrogasno vozilo s ljestvama ne može pristupiti stanovima na višim katovima - slikovito opisuju. 

Navode i da se prometno definiranje vatrogasnog prilaza već provodilo na Mertojaku, Blatinama, Spinutu, Pujankama, dijelu Splita 3, te na još desetak pojedinačnih objekata, primjerice obrazovnim institucijama.

- Ukoliko su vozila još i nepropisno parkirana na službenim vatrogasnim prilazima, tim više bi trebalo razumjeti provođenje ovakvih mjera - zaključuju.

Vaša reakcija na temu