Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gradu Splitu odobreno 941.427,41 kuna za projekt 'S pomoćnikom mogu bolje II'

Gradu Splitu odobreno 941.427,41 kuna za projekt 'S pomoćnikom mogu bolje II'

Gradska uprava već drugu godinu za redom sudjeluje u provedbi EU projekta kojim se učenicima s poteškoćama osiguravaju pomoćnici u nastavi

Gradu Splitu su odobrena sredstva za sufinanciranje provedbe projekta 'S pomoćnikom mogu bolje II' u iznosu od 941.427,41 kuna, javljaju iz Banovine.

U rujnu 2016. godini, naime, gradska uprava se prijavila na javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2016. godinu za sufinanciranje projekta 'S pomoćnikom mogu bolje II' čija je ukupna vrijednost 3.557.588,36 kuna.

Grad Split je prema uvjetima Javnog poziva mogao tražiti do 60 posto od iznosa kojeg treba osigurati iz vlastitih sredstava, te je dobio odluku o odobravanju i to u maksimalnom iznosu od 941.427,41 kuna od nadležnog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

Na taj način Grad Split ostvaruje 82 posto sufinanciranja projekta od strane Europskog socijalnog fonda, te iz svojih sredstava sada treba osigurati 627.621,24 umjesto umjesto prvotnih 1.569.048,65 kuna. 

Podsjetimo, ova gradska uprava već drugu godinu za redom sudjeluje u provedbi EU projekta kojim se učenicima s poteškoćama osiguravaju pomoćnici u nastavi sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. U kolovozu prošle godine Grad Split je, kao nositelj projekta, potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s posredničkim tijelom Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta za provedbu projekta 'S pomoćnikom mogu bolje II' za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. 

Projektom je angažirano 82 pomoćnika u nastavi za 113 učenika s teškoćama kojima se osiguravaju uvjeti za kvalitetnu integraciju u redovne škole, kroz poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, socijalne integracije, emocionalnog funkcioniranja, osamostaljenja, razvijanja osjećaja pripadnosti i samopoštovanja. 

Projektni partneri su 24 osmoljetke:  Blatine-Škrape, OŠ Bol, Brda,  Dobri,  Gripe,  Kamen-Šine,  Kman-Kocunar,  Lučac, Manuš,  Mejaši,  Meje, Mertojak, Plokite,  Pojišan,  Pujanke,  Ravne Njive, Skalice, Spinut, OŠ Split 3,   Stobreč,  Sućidar,  Trstenik,  Visoka i  Žrnovnica. 

Vaša reakcija na temu