Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Gruić: Zanimljivije je bilo u sudnici nego ispred zgrade suda

Gruić: Zanimljivije je bilo u sudnici nego ispred zgrade suda

Zdravko Mamić je rekao da mu nije ekonomski isplativo dolaziti u Split

Glasnogovornika Torcide Damira Gruića pitali smo o današnjem napadu na Zdravka Mamića pri dolasku na Prekršajni sud u Splitu, no on nam je odmah odgovorio da može govoriti samo kao svjedok tog događaja i odvjetnik Ive Bege u tom sudskom slučaju, a ne u ime navijačke grupe jer, kazao je, događaj nema veze s njom.

- Danas se nije dogodilo ništa spektakularno, fizičkog kontakta nije bilo, a u trenutku incidenta sam s odvjetnikom Čedom ProdanovićemZdravkom Mamićem ulazio na sud - rekao nam je Gruić.

Začudio nas je taj odgovor, pa smo zatražili pojašnjenje.

- Zajedno s novinarima koji su pratili današnju raspravu smo u razmaku od par metara svi zajedno ušli u Prekršajni sud u Splitu, s time da sam ja bio posljednji u toj koloni i ne sjećam se da su prema meni letjele niti boce, niti neke rakete, niti bilo kakva druga sredstva. Ne znam zbog čega se Zdravko Mamić osjećao ugroženo.

Još je dodao da smatram da je puno zanimljivije bilo u sudnici nego na platou ispred zgrade gdje se dogodio incident.

- Prava predstava se dogodila unutra. Mamić se odmah pobunio što sudac Stipe Roso nije odobrio odgađanje današnjeg ročišta zbog bolesti odvjetnice Sloković, govorio je da je diskriminiran, da se ne osjeća ugodno ni sigurno u Splitu te da želi suđenje u Zagrebu. Čak je napomenuo da mu nije ekonomski isplativo dolaziti u Split - govori Gruić, koji smatra da od prebacivanja suđenja u Zagreb ne bi trebalo biti ništa, odnosno da bi to predstavljalo svojevrstan presedan. 

- Na kraju cijele predstave, Mamić je izjavio da napušta sudnicu i da nema namjeru više dolaziti u Split, a mi smo normalno nastavili s raspravom i saslušanjem svjedoka koji su danas došli na sud upravo na zahtjev obrane Zdravka Mamića koja nije bila suglasna da se njihovi iskazi pročitaju zbog promjene raspravnog suca, a koje protivljenje je danas postalo besmisleno s obzirom da su napustili sudnicu - zaključio je Gruić.

Vaša reakcija na temu