Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk i Torcida odat će počast poginulim i umrlim braniteljima s Pujanki

Hajduk i Torcida odat će počast poginulim i umrlim braniteljima s Pujanki

Danas će se obilježiti druga godišnjica postavljanja Spomen ploče

Gradski kotar Pujanke danas obilježava drugu obljetnicu postavljanja Spomen ploče za sve poginule i umrle hrvatske branitelje s područja tog kotara. U 18 sati položit će se vijenaci kod Spomen ploče, a sat kasnije počet će misa u crkvi sv. Pavla Apostola na Pujankama.  Svečanost na Pujankama, javljaju iz tog Gradskog kotara, uveličat će Udruga roditelja poginulih branitelja, IX. bojna HOS-a, veterani IX. gbr, Udruga logoraša, HSP 1861 Split te uprava Hajduka i Torcida Split. U glazbenom dijelu nastupit će klapa Contra.

Petar Gudić, predsjednik GK Pujanke, ističe kako je ovo za njih jedan od najvažnijih dana u godini, jer se na ovaj dan s puno pijeteta i posebnom zahvalom sjećaju svih branitelja.

- Njima dugujemo sve, oni su dali ono najvrednije što su imali za ovu zemlju, dali su svoje živote - kaže Gudić.

On također ističe kako ni datum postavljanja Spomen ploče, 28.10., nije slučajno odabran, jer na taj dan Torcida slavi svoj rođendan, a veliki broj branitelja s Pujanki upravo su sa sjeverne tribine otišli direktno na krvava bojišta.

- Pozivamo sve da nam se pridruže u obilježavanju ove obljetnice, te svojim dolaskom uveličaju proslavu. Narod je taj koji nije dopustio da žrtva hrvatskih branitelja padne u zaborav i tako mora ostati - zaključio je Gudić.

Vaša reakcija na temu