Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HČSP Split: Gradonačelniče, zabranite srpski dernek u našem gradu!

HČSP Split: Gradonačelniče, zabranite srpski dernek u našem gradu!

Dok se hrvatskom domoljubu i rodoljubu Marku Perkoviću Thompsonu zabranjuje održavanje koncerata, s druge strane dovodimo one koji šire mržnju i netrpeljivost

Hrvatska čista stranka prava se danas oglasila priopćenjem u kojemu stoji:

'Dana 29. i 30. srpnja u splitskoj Spaladium areni dogodit će se prema najavama organizatora dosad neviđeni glazbeno-vizualni spektakl na kojem će nastupiti 'najveće zvijezde regionalne glazbe'.

Tako će između ostalih nastupiti Seka Aleksić, Ana Nikolić, Goga Sekulić, Indira Radić, Milica Todorović, Aca Lukas i ostali. Sve bi to bilo u redu da se ne radi o srpskim pjevačima i pjevačicama koji 'Ringišpilom' žele napraviti pravi srpski dernek u našem gradu.

Grad Split mnogo je dao u Domovinskom ratu, a danas je suočen s projektima kao što je 'tko nas bre zavadi'. Split zasigurno ne zaslužuje ovakav tretman jer mnoge stvari u novijoj hrvatskoj povijesti krenule su upravo iz Splita.

Navedene pjevačke 'zvijezde' predstavljaju srpsko-četničku agresiju na Republiku Hrvatsku u kojoj su pod kokardom i zvijezdom petokrakom ubijani naši branitelji i civili, pljačkani i uništavani gradovi i sela te ne smiju biti dobrodošli u našoj domovini, a posebno u našem gradu. Koja i kakva poruka se šalje hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima, ali i svima nama koji imamo nacionalni ponos organizacijom ovakvog jednog događaja.

Dok se hrvatskom domoljubu i rodoljubu Marku Perkoviću Thompsonu zabranjuje održavanje koncerata kojima širi ljubav prema Bogu, obitelji i domovini s druge strane dovodimo one koji šire mržnju i netrpeljivost te zbog čijih je sunarodnjaka hrvatski narod itekako propatio. Ne smijemo zanemariti na činjenicu da ovaj događaj može imati i ozbiljne sigurnosne posljedice ali ne bismo ništa željeli prizivati. 

Ovom prilikom pozivamo gradonačelnika grada Splita Ivu Baldasara da otkaže ustupanje Spaladium arene za ovaj najblaže rečeno antihrvatski događaj. S obzirom da se gradonačelnik prezentira po kvalitetnoj suradnji s braniteljima i prihvaćanju njihovih sugestija, prijedloga i ideja vjerujemo da će u ovom slučaju postupiti u interesu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Ovo je prilika da pokaže kako ne koristi branitelje isključivo u skupljanje političkih poena već da i osjeća ono što govori i radi.

Hrvatska čista stranka prava protivi se održavanju ovakvog jednog srpsko-četničkog derneka kojim se žele omalovažiti i relativizirati sve one vrijednosti na kojima je stvorena hrvatska država.' 

Marijo Popović, mag.iur.

HČSP Split

Vaša reakcija na temu