Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ PLOČE Materijale za sjednicu Gradskog vijeća nitko nije pogledao, tko zna što je sve onda prošlo na potpis

HDZ PLOČE Materijale za sjednicu Gradskog vijeća nitko nije pogledao, tko zna što je sve onda prošlo na potpis

Ivan Škarić nije zadovoljan odgovorom Miše Krstičevića

HDZ Ploče jučer je prozvao gradonačelnika Mišu Krstičevića da im je u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća dao lažne podatke o proračunu, a on je odgovorio kako se dogodila slučajna pogreška djelatnika Grada. Ivan Škarić, predsjednik GO HDZ-a Ploče, ponovno je danas reagirao i 'skrenuo gradonačelniku pažnju na nekoliko stvari'.

'Kao prvo, izgleda da i nakon dva mandata na čelu gradske uprave još uvijek ne znate nazive upravnih odjela koje ste upravo Vi određivali izmjenama sistematizacije. Upravni odjel zadužen za izradu izvršenja proračuna se ne zove Upravni odjel za financije već Upravni odjel za gospodarski razvoj gdje je samo jedan od nekoliko odsjeka, Odsjek za financije, proračun i naplatu potraživanja. Toliko o vašoj angažiranosti u radu gradske uprave.

Kao drugo, smatrate li da je uredu jučerašnji debakl s pripremom sjednice Gradskog vijeća prebaciti samo na leđa vaših djelatnika? Nije li na gradonačelniku kao najodgovornijoj osobi u gradskoj upravi obveza da pregleda materijale koje predlaže na sjednicama Gradskog vijeća budući da ste upravo Vi potpisali Zaključak kojim se utvrđuje prijedlog izvršenja proračuna', navodi Škarić.

Dodaje kako materijale nije pregledala ni predsjednica Gradskog vijeća budući da je reagirao tek nakon njihovog priopćenja. 

'Postavlja se pitanje što li je onda sve prošlo na potpis unutar gradske uprave kada bez ikakvog nadzora puštate lažne ili kako vi kažete, pogrešne podatke na sjednice Gradskog vijeća. Sreća u nesreći je da naši gradski vijećnici pregledaju materijale pa ukažu na greške vaše uprave. Podsjetit ću vas kako ovo nije prvi pokušaj manipulacije s materijalima za Gradsko vijeće budući da je krajem prošle godine vaš zamjenik Ivan Marević, također nakon naše reakcije, došao na genijalnu ideju pa je mijenjao datume na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća. Zanimljivo, i tada se najavljivala unutarnja revizija, ali do danas nismo saznali je li utvrđena odgovornost ili nekakva sankcija', poručuje Škarić.

On smatra kako ovo pokazuje da Krstičeviću odgovoran rad gradske uprave nije prioritet.

'Prioritet vam očito nisu ni razvojni projekti ma koliko god PR monografija izdali tijekom vašeg mandata. Vjerujem da će se u najnovijoj monografiji plaćenom javnim novcem naći mjesta za cijeli popis želja, ali i pokoji realizirani 'kapitalni projekt' poput uređenja zelenih površina na teret komunalnog poduzeća u kojem dug grada raste iz dana u dan. S nestrpljenjem očekujemo i konačan datum završetka projekta aglomeracije koji je odavno trebao biti završen a za koji ste naknadno tražili i kredit jer ste u suradnji s direktorom Polićem savršeno isplanirali i taj projekt. Zbog toga bi nova monografija trebala nositi naziv 'Novih 365 dana propuštenih prilika za Ploče' kao podsjetnik na sve ono što ste mogli realizirati, a niste', zaključio je Škarić.

Vaša reakcija na temu