Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović HDZ Split: Sve što Baldasar odluči na koncu se provede potpuno drugačije!

HDZ Split: Sve što Baldasar odluči na koncu se provede potpuno drugačije!

Zašto pored Turističke zajednice i DMC-a organizaciju ovakvih manifestacija povjerava drugima uz obilato plaćanje?

HDZ Split se osvrnuo na prekid techno partyja koji se u centru grada održavao u sklopu Spli'skog krnjevala. Priopćenje naslovljeno s 'Baldasar i dalje donosi krive odluke - bez konzultacija struke i protiv zaštićenog dragulja Splita' prenosimo u cijelosti.

Održavanjem techno partyja u sklopu Splitskog krnjevala 2016, usred Dioklecijanove palače - najveće kulturne znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a, gradonačelnik Baldasar još jednom je potvrdio potpunu nebrigu za Split i njegove stanovnike. 

A izdavanje dozvole organizatorima na toj lokaciji, bez konzultacija sa strukom i konzervatorima, potvrđuje strašan nemar gradskih službi i potpunu pogubljenost gradonačelnika u vođenju Splita. Sve što Baldasar odluči na koncu se provede potpuno drugačije! 

Začuđeni smo i što pored Turističke zajednice i DMC-a, koji su za to plaćeni, organizaciju ovakvih manifestacija povjerava drugima uz obilato plaćanje. Podržavamo ovu manifestaciju i želimo što bogatiju i raznovrsniju kulturnu, zabavnu i turističku ponudu, ali za ovakav događaj trebalo je odrediti primjereniju lokaciju.

Ovaj slučaj još jednom potvrđuje potpuno neznanje i nesposobnost gradonačelnika u upravljanju Splitom. 

Uza svu silnu vojsku savjetnika, stručnih službi i turističkih djelatnika odobriti plan da toliki decibeli tuku po takvom spomeniku nulte kategorije u najmanju ruku je nedogovorno. Čudimo se da takvo što može uopće nekome pasti na pamet, pa očekujemo osudu takvog djelovanja od strane struke. Zamislite da netko zatraži da se npr. techno party održava u pulskoj Areni - odmah bi ga proglasili luđakom!

A da gradonačelnik Splita ne zna za što mu treba mišljenje i suglasnost konzervatora je presmiješno, sramoti i sebe i grad. Gradonačelnik Baldasar nas više ničim ne može iznenaditi. To su na koncu shvatili i sami građani koji, kad već neće gradonačelnik, sami štitite svoju Palaču.

Vaša reakcija na temu