Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ Split: Svjedoci smo kako HNS već duže vrijeme diskriminira Split i Dalmaciju

HDZ Split: Svjedoci smo kako HNS već duže vrijeme diskriminira Split i Dalmaciju

Vjerujemo kako će se napokon početi rješavati nagomilani problemi koji će potaknuti izgradnju poštenijih i boljih odnosa

HDZ Grada Splita se oglasio priopćenjem u svezi neodigrane utakmice Dinamo - Hajduk...

'Hrvatska demokratska zajednica grada Splita pozdravlja nastojanja svih onih koji vole HNK Hajduk za ozdravljenjem odnosa u hrvatskom nogometu.

Narušeni odnosi u hrvatskom nogometu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, posljednjih godina doveli su do toga da se hrvatski nogomet ne igra radi navijača već samo radi jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka.

Najbolji dokaz takve samovolje prepoznaju i sami navijači GNK Dinamo koji već godinama ne dolaze na utakmice svog kluba i Hrvatske nogometne reprezentacije. Tako smo i danas na najvećem hrvatskom derbiju vidjeli najmanji broj navijača domaćeg kluba u povijesti natjecanja.

Hrvatski navijači 90-tih godina ponosno su pjevali 'Hajduk i Dinamo dva su kluba bratska s njima se ponosi čitava Hrvatska', a jednako tako su i danas nezadovoljni i ujedinjeni u želji za ozdravljenjem hrvatskog nogometa.

Ovo je trenutak u kojem se mora reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku, kojemu se zabranjuje odigravanje domaćih utakmica pred publikom - tri utakmice za redom, a danas se tim istim navijačima onemogućuje ulazak i na drugim hrvatskim stadionima.

Svjedoci smo kako Hrvatski nogometni savez već duže vrijeme zaobilazi i diskriminira Split i Dalmaciju, poput neostvarenih obećanja za odigravanjem međunarodnih utakmica poput susreta s Italijom, kao i ignoriranje prijedloga za izgradnju kampa HNS-a u Baškom Polju…

Pozivamo sve dužnosnike u Hrvatskom nogometnom savezu iz Splita da se suprotstave dosadašnjem negativnom načinu vođenja hrvatskog nogometa.

Iako se ovaj čin napuštanja utakmice čini radikalnim, vjerujemo kako će se napokon početi rješavati nagomilani problemi koji će potaknuti izgradnju poštenijih i boljih odnosa u hrvatskom nogometu'.  

PETAR ŠKORIĆ

Predsjednik GO HDZ Split

Vaša reakcija na temu