Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ Žnjan poziva na ponovljene kotarske izbore: Glas za našu listu znači glas za dokazane ljude

HDZ Žnjan poziva na ponovljene kotarske izbore: Glas za našu listu znači glas za dokazane ljude

Listu opet predvodi Krešimir Čaljkušić

 Ovu nedjelju (21. 10.) održat će se ponovljeni izbori za Vijeće Gradskog kotara Žnjan. Na redovnim izborima koji su održani u lipnju HDZ je sa svojom listom odnio pobjedu u ovom gradskom kotaru, ali zbog nekoliko glasova ispustio je četvrti mandat koji bi značio natpolovični broj vijećnika u kotarskom vijeću. HDZ tvrdi da i na ponovljene izbore u ovom gradskom kotaru izlazi s listom koja okuplja ljude koji su se dokazali u svom profesionalnom životu i koji su u svojoj zajednici, svojoj ulici i svom kvartu prepoznati.

Listu opet predvodi istaknuti član HDZ-a, liječnik u KBC-u Split, specijalist neurologije i asistent na Katedri za neurologiju Medicinskog fakulteta u Splitu mr. sc. Krešimir Čaljkušić. Otac je dvoje djece, a kćer završava prvi razred osnovne škole Žnjan-Pazdigrad. Politički djeluje u Hrvatskoj demokratskoj zajednici kao predsjednik Odbora za zdravstvo, a zajednici pridonosi i kao predsjednik Školskog odbora najmodernije i najljepše osnovne škole u Hrvatskoj, Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad. U ovom kvartu živi još od 1998. godine, u Vinogradskoj ulici i svjedok je koju je preobrazbu ovaj kvart doživio u posljednjih 20 godina. Smatra da u korak s tom preobrazbom kvarta treba ići i ulaganje u infrastrukturu i komunalni red jer bez toga nema poboljšanja kvalitete života građana s područja ovog kotara.

- Upravo zahvaljujući ovoj gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i zamjenicima, Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad je dovršena i bila pripremljena za upis 300 djece na nastavu već u prošloj školskoj godini i na tome smo im iznimno zahvalni. Uz to je nužno dodatno ulaganje prvenstveno u cestovnu infrastrukturu kako bi naš kvart učinili povezanijim, protočnijim i na kraju privlačnijim za život mladim obiteljima - mišljenja je Krešimir Čaljkušić, nositelj liste HDZ-a. Također je spomenuo još jedan potez ove gradske vlasti, a to je uvođenje reda na Žnjanskom platou koji je zbog nerada prethodne vlasti bio u kaotičnom stanju, a danas je spreman za provođenje konačnog plana uređenja koje je predviđeno za 2020. godinu, smatraju žnjanski HDZ-ovci.

Prihvatio se, kako kaže, društvenih aktivnosti i angažmana u svom kvartu jer je osjetio svoju dužnost i odgovornost da učini nešto za svoje sugrađane i svoje susjede. Upravo ozbiljni angažman u Vijeću Gradskog kotara i stabilna većina koju HDZ na ovim izborima traži od svojih građana jamče da će se zacrtani program u najvećoj mogućoj mjeri provesti, smatraju. S tim programom potreba gradskog kotara pred svoje građane izlaze i na ove izbore, a taj program su prezentirali svojim simpatizerima i sugrađanima sinoć u dvorani Hotela Zagreb. Izgradnja rotora pored „Plodina“, izgradnja pristupne ceste Pazdigradske i Vinogradske ulice na Os-13-Maslinska, izgradnja pristupne ceste Primoštenske i Biogradske ulice te Igranske i Lovrinačke ulice, samo su dijelovi programa HDZ-ovih kandidata pod naslovom „Prvo kvart“ koji nude svojim sugrađanima.

Ova lista okuplja sedam ljudi, različitih struka i profesionalnih usmjerenja. Osim nositelja liste Krešimira Čaljkušića, kandidati su još:

- Rossana Bosnić - udana, majka dva sina – dva pomorca, ponosna baka, radi kao odgajatelj-savjetnik u DV Radost-Split i ima 33 godine radnog iskustva u svojoj struci. Uz cjeloživotno učenje u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, radi s mladima i surađuje s FF-Split, AZOO-e, MZO-a te raznim udrugama. Već 17 godina živi na Pazdigradu.

- Ivan Punoš - profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad. Oženjen je i otac šestoro djece. Djelovao je kao volonter u udruzi za psihološku pomoć i adolescente, a dvije godine je bio asistent u nastavi djetetu s posebnim potrebama.

- Zdenko Omrčen – komercijalist, ugostitelj i dragovoljac Domovinskog rata. Oženjen je i otac je jedne srednjoškolke. Jedan je od prvih stanovnika Pazdigrada, pokretač i sudionik svih akcija u ovom kotaru. Kandidirao se zato što smatra da svojim iskustvom može pridonijeti rješavanju problema kojima je ovaj kotar opterećen.

- Marko Marković – diplomirani inženjer, zaposlen u HŽ Infrastrukturi. Uz rad, angažiran je i u sportu, kao nogometni trener djece u DNK Talent te posjeduje UEFA trenersku licencu.

- Helena Jurišić – vrhunska športašica 1. kategorije, aktualna svjetska i europska prvakinja u dva sporta – kickboxing i tajlandski boks. Najbolja je kickboksačica Hrvatske već četvrtu godinu uzastopno i uspješna je trenerica mlađih uzrasta.

- prim. doc. dr. sc. Dragan Ledina – ugledni infektolog u Klinici za infektologiju KBC-a Split u kojoj radi već 28 godina. Predavač je na Katedri za infektologiju Medicinskog fakulteta u Splitu te predavač na studiju forenzike Sveučilišta u Splitu. Oženjen je i otac dvoje studenata. Od srednjoškolskih dana živi u ulici Put Orišca koja je još uvijek urbano neriješena. Svoju energiju, znanje i poznanstva želi usmjeriti na poboljšanje uvjeta življenja za sve stanovnike Gradskog kotara Žnjan.


- Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane s područja Gradskog kotara Žnjan da izađu na izbore u nedjelju (21. 10.) i daju povjerenje našoj listi. Naši kandidati su odlučni da svojim radom sljedeće 4 godine uistinu učine život u našem kotaru boljim i ugodnijim. Glas za našu listu znači glas za dokazane ljude i glas za stabilnu vlast koja će moći izvršiti svoj program - za kraj je istaknuo nositelj liste Krešimir Čaljkušić.



Vaša reakcija na temu