Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS HGSS MAKARSKA: Spasili mladu obitelj s bebom koji se zbog bure i blatnjave kiše nisu mogli biciklima spustiti s Biokova

HGSS MAKARSKA: Spasili mladu obitelj s bebom koji se zbog bure i blatnjave kiše nisu mogli biciklima spustiti s Biokova

Na sreću, nitko nije ozlijeđen pa su ih spašavatelji zbrinuli i utoplili

HGSS-ovci iz Makarske danas su spasili mladu obitelj iz Ukrajine koju je jako nevrijeme uhvatilo u Srida sela u dok su se biciklima spuštali od ulaza u Park prirode Biokovo prema Makarskoj. Poziv u pomoć zaprimili su u 13,14 sati. Jako nevrijeme uhvatilo je obitelj kada su se s prikolicom za dijete spuštali prema Makarskoj. Zadesila ih je orkanska bura praćena blatnjavom kišom, a jaki reful vjetra bacio ih je sa strane ceste te dalje nisu mogli nastaviti put. 

Uz pomoć jednog mještanina uspjeli su uputiti poziv u pomoć centru 112. Odmah po dojavi na teren izišla su 2 spašavatelja koji su već u 13,23 sati bili pored unesrećenih, utvrdili su da nema nikakvih ozljeda, te su ih potom zbrinuli i utoplili. Jaki udari vjetra otežavali su kretanje i samim spašavateljima. Akcija je završena u 13,40 kad su se spašavatelji s mladom obitelji vratili u bazu.

Vaša reakcija na temu